O καιρός σήμερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που αφορούν στη σύγχρονη παρουσία του, ώστε να καθίσταται πρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Μία από αυτές τις προκλήσεις, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων με τρόπο υπεύθυνο, η ανακύκλωση και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός των εγκαταστάσεών του, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του αλλά και ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και ορθής διαχείρισης πόρων.

Από τα τέλη του 2015, δρομολογήθηκε εκτενής συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, με στόχο να αξιοποιηθούν αμοιβαία και ανταποδοτικά υποδομές και λειτουργίες, όπως πρακτικά ισχύει και σε σημαντικές Αγορές της Ευρώπης. Η Κεντρική Αγορά Αθηνών-Ρέντη ενσωματώθηκε στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου και τέθηκε σε εφαρμογή σύστημα συλλογής και αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών. 

Καίριος παράγοντας επιτυχίας είναι η σωστή πληροφόρηση του ανθρώπινου δυναμικού. Έτσι, τη Δευτέρα 22/2 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στον Αγ.Ι.Ρέντη πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημέρωση από μέλη του Δήμου σχετικά με την ανακύκλωση. 

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σπύρος Κοτζαμάνης, ο Προϊστάμενος σχεδιασμού κ. Παύλος Κωνσταντινίδης και ο Διευθυντής Καθαριότητας κ. Βαγγέλης Ζαράνης ενημέρωσαν τους εμπόρους της Αγοράς του Καταναλωτή και τους εργαζόμενους του ΟΚΑΑ για τη σωστή χρήση των κάδων της ανακύκλωσης και τα οφέλη της για το περιβάλλον. Την εκδήλωση χαιρέτησε και συντόνισε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. κ.Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος.