O καιρός σήμερα

Πρόσκληση για την Κατασκευή ψυκτικού θαλάμου 250,00m3 θερμοκρασίας -20οC – Κατασκευή και επέκταση χώρου τοποθέτησης μηχανημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου στο Υποκατάστημα Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. Ιχθυόσκαλας Καβάλας

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

ΠΛΗΡ. : Α. ΣΑΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
210 4821111
Εσωτ. 0107

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25-04-2016

ΑΡ. ΠΡΩΤ.
2184



                                                                                   

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ www.okaa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 76/19-04-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβούλιου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. σας καλούμε όπως μέχρι την Παρασκευή 06-05-2016 και ώρα 12:00π.μ.,να υποβάλετε στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κέννεντυ 1 & Πύργου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, τ.κ. 182 33, έγγραφη κλειστή οικονομική προσφορά για το έργο «Κατασκευή ψυκτικού θαλάμου 250,00m3 θερμοκρασίας -20οC – Κατασκευή και επέκταση χώρου τοποθέτησης μηχανημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου στο Υποκατάστημα Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. Ιχθυόσκαλας Καβάλας» προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού € 60.000,00 πλέον Φ.Π.Α.

Στην τιμή περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις.

Χρόνος εκτέλεσης 60 ημερολογιακές ημέρες.

Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να προσκομιθεί εντός του φακέλου της οικονομικής προσφοράς εγγυητική επιστολή συμμετοχής αναγνωρισμένου πιστωτικού ή χρηματοοικονομικού ιδρύματος ή του ΤΣΜΕΔΕ ποσού ίσου με το 5% του προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α. ( 3.690,00€ ).

Οι εργασίες  που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι οι κάτωθι:

Α) Κατασκευή ψυκτικού θαλάμου 250,00 m3 θερμοκρασίας -20C

Β) Κατασκευή και επέκταση χώρου τοποθέτησης μηχανημάτων παραγωγής λεπιδωτού   πάγου.

1)     ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Α) Το υποέργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ 250,00m3 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ -20C», αποτελεί εργασία ανακατασκευής και επέκτασης υφιστάμενου ψυκτικού θαλάμου  για την αποθήκευση πάγου. Το εμβαδό του νέου θαλάμου ανέρχεται σε 75τμ. Ο συμπιεστής θα εγκατασταθεί στην οροφή της Ιχθυόσκαλας και σε θέση ακριβώς πάνω από τον θάλαμο και εντός προστατευτικού καλύμματος.

Β) Το υποέργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΠΙΔΟΤΟΥ ΠΑΓΟΥ», αποτελεί κατασκευή και επέκταση συνολικού εμβαδού 75τμ, του ήδη υπάρχοντος χώρου μηχανημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου και σύνδεση  της νέας κατασκευής με την υπάρχουσα, με σίδερα διατομών 100x100x3, τεγίδων 60x40x2 περιμετρικά για την στήριξη των πάνελ και κάλυψη όλης της υποδομής, με πάνελ πολυουρεθάνης 30mm.

2)    ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Α) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ  250,00m3 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ -20C

 

A.1) ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαιρέσεις όπως σπάσιμο δαπέδου, αφαίρεση παλιάς πολυουρεθάνης οροφής, αφαίρεση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και παλιάς πόρτας και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο, με σκοπό τον καθαρισμό του χώρου. Η μεταφορά και ρίψη των μπαζών, γίνεται σε κάδο ευθύνης του εργολάβου. Το δάπεδο θα ομαλοποιηθεί, θα επιστρωθεί με διογκωμένη πολυστερίνη 50mm υψηλής πυκνότητας και θα στρωθεί με ελαφρά οπλισμένο,  σκυρόδεμα CE 20-25 με ειδικές ρητίνες, σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης περιμετρικά και στην οροφή του ψυγείου πάχους 100mm, την τοποθέτηση ειδικών γωνιών αλουμινίου και την τοποθέτηση ανοιγόμενης (περιστροφικής) πόρτας  κατάψυξης, διαστάσεων 2,30x1,50 και πάχους 120mm και φωσφορίζουσα χειρολαβή. Η συνολική επιφάνεια του θαλάμου είναι 75,135 m2 (επισυνάπτεται και σχέδιο με τις πραγματικές διαστάσεις).

Α.2) ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ: Ο θάλαμος θα διαθέτει ψυκτικό μηχάνημα αποτελούμενο από :

α) Συμπιεστή ημίκλειστο ενδεικτικού τύπου Copelandmodel D4ST200X 20HP  με απόδοση στην ψύξη 24,7 kw σε θερμοκρασία εξάτμισης -25C

β) Αερόψυκτο συμπυκνωτή (κοντένσερ) ενδεικτικού τύπου HF 2000 (μήκος 157 cm ύψος 153cm - πάχος 30cm) με τέσσερις ανεμιστήρες Φ 500

γ) Διαχωριστής  λαδιού ενδεικτικού τύπου ALCO 1’’ 3/8

δ) Αποθήκη υγρού 25 l

ε) Συλλέκτης  υγρού  (accumulator) 2΄΄ 1/8 ΟΡS

στ) Πρεσοστάτης ενδεικτικού τύπουRANCO υψηλής – χαμηλής με αυτόματη επαναφορά.

ζ) Διαφορικό πρεσοστάτη λαδιού ενδεικτικού τύπουDANFOS με χειροκίνητη επαναφορά.

η) Φίλτρο υγρού ενδεικτικού τύπουDANFOS 5/8  305S.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει στοιχείο ενδεικτικού τύπου FrigabohnNKH 26 D  με αντιστάσεις απόψυξης με εκτονωτική βαλβίδας ενδεικτικού τύπου DANFΟS  ΤΕS 5. Η αποχέτευση συμπυκνωμάτων περιλαμβάνει αντίσταση σιλικόνης.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του θαλάμου περιλαμβάνει καλώδια κατάλληλης διατομής και ηλεκτρικό πίνακα με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, γενικό διακόπτη, θερμικό διακόπτη και ρελέ ισχύος – επιτηρητή ρεύματος, ψηφιακό θερμοστάτη – θερμόμετρο, χρονοδιακόπτη απόψυξης και χρονικά καθυστέρησης και control με ενδεικτικές λυχνίες λειτουργίας και σφάλματος.

Η υδραυλική εγκατάσταση αποτελείται από χαλκοσωλήνες και χαλκοεξαρτήματα κατάλληλων διατομών και μηκών και το ψυκτικό μέσο είναι φρέον (R507)

Τέλος ο θάλαμος διαθέτει οπτικοακουστικό συναγερμό σε περίπτωση κρίσιμης θερμοκρασίας θαλάμου, φωτισμό με τερματικό πόρτας, αισθητήρα κίνησης στο εσωτερικό του θαλάμου, μόνιμο αχνό φωτισμό.

Β) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΠΙΔΩΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

 

Β.1) ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ: Κατά την κατασκευή της μεταλλικής κατασκευής του χώρου μηχανημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου, θα τοποθετηθεί πλάκα 10mm, διαστάσεων 40x40 cm, πακτωμένη με βίδες 20x170 cm, σε κάθε σημείο ύψωσης κολώνας, 100x100x3000.Οι κολώνες είναι 6 στον αριθμό. Η διάτμηση (κοπή) αυτών, θα γίνει με την βοήθεια laser για την δημιουργία της επιθυμητής  κλήσης του επιπέδου οροφής. Επίσης θα κατασκευαστούν ψαλιδιά, αναλόγου μήκους, με κιλοδοκό 60x40x2cm,  για το δέσιμο της κολώνας, με πλάτος 70cm. Όλη η μεταλλική κατασκευή,  πριν τοποθετηθεί στην θέση της θα επαλειφθεί με ειδικό αστάρι. Στην συνέχεια, θα τοποθετηθούν οι τεγίδες περιμετρικά και στην οροφή, σε ανάλογες διαστάσεις, για την σωστή στήριξη των πάνελ. Η κάτω τεγίδα εδάφους, η οποία θα παίξει και το ρόλο της υγρομόνωσης,, θα στηριχθεί και στο έδαφος. Στα άκρα της κατασκευής θα γίνει μεταλλικό σταύρωμα χιαστεί με σωλήνα Φ48, πλάκες 4mm 35x35 cm και ορθωτά ζεύγη  για ακαμπτότητα της κατασκευής. Στο σύνολο του κτιρίου θα γίνει τοποθέτηση πάνελ (παλιό και νέο), πλαϊνών και οροφής αλλά και ειδικών τεμαχίων  για την πλήρη υδατομόνωση. Στο σημείο εισόδου, θα κατασκευαστεί πόρτα, συρόμενη, κατάλληλων διαστάσεων και στο εσωτερικό  θα ντυθεί με πάνελ 30mm. Το φορτίο της πόρτας  θα παρθεί στην κρεμαριέρα με τα 8 ράουλα , στο πάνω μέρος, για την αποφυγή κάτω οδηγού, έτσι ώστε να μένει η είσοδος ελεύθερη για την κίνηση ανθρώπων, Clark και μηχανημάτων. Τα περιμετρικά κενά, θα καλυφτούν με πλαστική μεμβράνη, ίδια με αυτή που χρησιμοποιούμε στις κουρτίνες των ψυγείων.

Β.2) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Θα κατασκευαστεί ψυχόμενη αποθήκη συσσώρευσης λεπιδωτού πάγου από δύο κυλίνδρους  GENEGLAS, διαστάσεων  (ΜxΠxY) 5mx 2,5mx 2.5m, ειδικά τεμάχια από γαλβανιζέ λαμαρίνα 1,5mm  50x80x50mm, τα οποία καρφώνονται στο δάπεδο περιμετρικά της αποθήκης για την στήριξη των πάνελ. Θα τοποθετηθούν πάνελ πολυουρεθάνης 80mm, διαμορφωμένα μέσα και έξω περιμετρικά και στην οροφή , κατασκευή V στο εσωτερικό κάτω μέρους της αποθήκης.(βλέπε σχέδιο), για την συσσώρευση του πάγου στο κέντρο , από ανοξείδωτο πάνελ 50mm. Ο Εξοπλισμός που περιλαμβάνεται είναι,

(α) Κοχλίας 5m μήκους, 250mm διάμετρο, με σκάφη ανοξείδωτη και μειωτήρα ενδεικτικού τύπου RosiRIV 80 1400rpm/78rpm για την μεταφορά του πάγου στην έξω πλευρά της αποθήκης, ανοξείδωτο στόμιο, για την προσαρμογή πλαστικών τσουβαλιών, ποδοδιακόπτης 12V για την εκκίνηση και το σταμάτημα του κοχλία.

(β)  Ηλεκτρικός πίνακας με ηλεκτρονόμους , θερμικό και  μετασχηματιστή  220V /12V  50VA.

(γ) Ψυκτικό μηχάνημα ενδεικτικού τύπουTecumseh τύπου TAJ2464 ZBR και αεροψυκτήρας τύπου FrigabohnLUC 295 E για την συντήρηση του πάγου σε θερμοκρασία  -7C.

(δ)  Ειδικός Φωτισμός στον εσωτερικό χώρο.

(ε) Πόρτα  με διπλό τζάμι διαστάσεων  600x600mm,

(στ) Φωτοκύτταρα για την ανώτατη επιτρεπτή ποσότητα πάγου εντός της αποθήκης, με σταμάτημα των ψυκτικών  μηχανών

(η)  Βάση καταλλήλων διαστάσεων και αντοχής για την τοποθέτηση δύο κυλίνδρων στην οροφή της αποθήκης.

Η Χωρητικότητα σε παγολέπι καθορίζεται σε 12000kg.

3)    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Α) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ  250,00 m3 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ -20C

Κόστος για την προμήθεια των μηχανημάτων, υλικών και εργασιών: 35.000€ πλέον Φ.Π.Α.

Β) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΠΙΔΩΤΩΥ ΠΑΓΟΥ

Κόστος για την προμήθεια των μηχανημάτων, υλικών και εργασιών: 25.000€ πλέον Φ.Π.Α.

Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα εκτελεστούν μέχρι της πλήρους περαίωσής τους υπό τη επίβλεψη και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας μας. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές και η δαπάνη του έργου θεωρείται ως κατ’ αποκοπή τίμημα στο σύνολό του.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ





                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 5 Σχέδια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

- κ. Πρόεδρο

- κ.  Διευθύνοντα Σύμβουλο

- Διεύθυνση Δ/Ο Υπηρεσιών

- Τμήμα Προμηθειών  

- Υποκατάστημα Ιχθ/λας Καβάλας