O καιρός σήμερα

Επαναληπτική πρόσκληση υποβολή προσφοράς για Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των Γραφείων διοίκησης - τουαλετών των γραφείων – σκάλες εισόδου και φυλακίου πύλης του υποκαταστήματος Ιχθ/λας Πατρών

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΛΗΡ. : Α. ΣΑΝΤΑ, Γ. ΝΤΑΛΕΚΟΣ


ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 4821111

Εσωτ. 0107, 0106


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

27/04/2016


ΑΡ. ΠΡΩΤ.

2238


                         

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ www.okaa.gr


ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 72/11-04-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβούλιου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. σας καλούμε όπως μέχρι την Πέμπτη 12-05-2016 και ώρα 12:00 π.μ., να υποβάλετε στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κέννεντυ 1 & Πύργου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, 182 33,  έγγραφη κλειστή οικονομική προσφορά για την «Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των Γραφείων διοίκησης - τουαλετών των γραφείων – σκάλες εισόδου και φυλακίου πύλης του υποκαταστήματος Ιχθ/λας Πατρών», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού € 5.000,00 πλέον Φ.Π.Α, για διάστημα 24 μηνών, με δικαίωμα παράτασης 12 μηνών.

ΑΡΘΡΟ 1

            ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΩΡΑΡΙΟ : 6:00Π.Μ. – 14:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

  • Καθαρισμός (σκούπισμα) του πεζοδρομίου γύρω από το κτίριο Διοίκησης και των φυλακίου  Πύλης.
  • Σκούπισμα και σφουγγάρισμα πατωμάτων όλων των εσωτερικών χώρων των Γραφείων διοίκησης – σκάλα εισόδου και του φυλακίου Πύλης.
  • Καθαρισμός πορτών και διαχωριστικών τοιχωμάτων όπου υπάρχουν.
  • Ξεσκόνισμα των τοίχων και των αναρτημένων αντικειμένων σ’ αυτούς.
  • Καθαρισμός επίπλων και σκευών.
  • Εκκένωση και πλύσιμο καλάθων αχρήστων δοχείου χάρτου και απορριμμάτων.
  • Καθαρισμός – απολύμανση των λεκανών των τουαλετών και των χειρολαβών τους.
  • Μέριμνα για την τοποθέτηση χάρτου, σάπωνος, στους χώρους υγιεινής
  • Καθαρισμός Καθρεπτών.

ΑΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ θα πραγματοποιούνται τα εξής:

  • Καθαρισμός υαλοπινάκων (εσωτερικά και εξωτερικά) των γραφείων Διοίκησης και του φυλακίου Πύλης .

ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ θα πραγματοποιούνται τα εξής:

  • Γενικός Καθαρισμός γραφείων – φυλακίου (οροφή, ερμάρια εξωτερικά, καρέκλες, τραπέζια, βιβλιοθήκες, από τις οποίες θα αφαιρούνται τα αντικείμενα, θα καθαρίζονται και θα επανατοποθετούνται κ.λπ..

Τα υλικά καθαριότητας, τα απολυμαντικά υλικά καθώς και τα εργαλεία συλλογής  συμπεριλαμβάνονται στην τιμή προσφοράς και βαρύνουν τον υποψήφιο Ανάδοχο.

 

ΑΡΘΡΟ 2

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν, όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, εφόσον ασκούν εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο της προμήθειας για την άρτια εκτέλεση της σύμβασης.

 Όλα τα δικαιολογητικά και οι προσφορές θα υποβάλλονται στην Ελληνική γλώσσα, σε σφραγισμένο φάκελο που πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα καθορίζονται στην παρούσα προκήρυξη.

 Οι προσφορές υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Οργανισμού  το αργότερο μέχρι 12/05/2016  ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 π.μ.

H προκήρυξη  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. (www. okaa.gr) και αντίγραφα της προκήρυξης θα διατίθενται από τον Οργανισμό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην αναφερόμενη πιο πάνω διεύθυνση.

Στο φάκελο κάθε προσφοράς πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία  του συμμετέχοντος και του διαγωνισμού.

  • Η ανάδειξη του Ανάδοχου θα γίνει με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή. Συνεπώς, για την αξιολόγηση των προσφορών θα ληφθεί υπόψη αποκλειστικά η χαμηλότερη από τις προσφερόμενες τιμές, από εκείνους των οποίων οι προσφορές θα έχουν κριθεί ως αποδεκτές με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους της διακήρυξης.
  • Η προσφορά υποβάλλεται για το σύνολο των ζητουμένων χωρίς Φ.Π.Α. και με τον Φ.Π.Α. αναφέροντας το ποσοστό αυτού.
  • Οι προσφερόμενες τιμές θα δοθούν σε ευρώ (EURO) και θα αναγράφονται αριθμητικώς και ολογράφως.
  • Η συνολική τιμή δεν θα ξεπερνά την προϋπολογισθείσα δαπάνη.
  • Στις τιμές θα περιλαμβάνονται οι νόμιμες κρατήσεις και οι επιβαρύνσεις επί των κρατήσεων εκτός Φ.Π.Α.. Σε περίπτωση διαφοροποίησης μεταξύ της αναγραφόμενης τιμής αριθμητικώς και ολογράφως, λαμβάνεται υπόψη η τιμή ολογράφως (παρ.1 αρθρο 16 ΠΔ 118/2007).
  • Οι τιμές της προσφοράς είναι δεσμευτικές για τον ανάδοχο μέχρι την λήξη της σύμβασης.
  • Εφόσον από την προσφορά δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή η προσφορά απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
  • Προσφορές που θέτουν όρο αναπροσαρμογής της τιμής απορρίπτονται ως απαράδεκτες.
  • Η μη έγκαιρη και προσήκουσα υποβολή των ανωτέρω συνιστά λόγω αποκλεισμού του Προμηθευτή από τον διαγωνισμό.

 

Στον κυρίως φάκελο της προσφοράς τοποθετούνται τρεις επί μέρους ανεξάρτητοι σφραγισμένοι φάκελοι, με τις ενδείξεις του κυρίως φακέλου και συγκεκριμένα:

Α. ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Β. ΦΑΚΕΛΟΣ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ της προσφοράς σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο μέσα στον κυρίως φάκελο, με την ένδειξη «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ». Σημειώνεται ότι επί ποινή απόρριψης στο φάκελο αυτό δεν πρέπει να περιλαμβάνονται οικονομικά στοιχεία.

Γ. ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ της προσφοράς σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, επίσης μέσα στον κυρίως φάκελο, με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» :

Α. ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Δικαιολογητικά για το παραδεκτό της προσφοράς:

ü   Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο να πιστοποιείται η εγγραφή του υποψήφιου Αναδόχου σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά του ή βεβαίωση αρμόδιας αρχής με την οποία να πιστοποιείται η άσκηση του επαγγέλματός του, κατά την ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού.

ü  Πιστοποιητικά όλων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης από τα οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ενήμερος ως προς τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ( κύριας και επικουρικής ) κατά την ημερομηνία διενέργειας του Διαγωνισμού.

ü  Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ενήμερος ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις του κατά την ημερομηνία διενέργειας του Διαγωνισμού. 

ü   Πιστοποιητικό ISO 9001:2008 σε ισχύ, για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας, το οποίο έχει εκδοθεί από διαπιστευμένο οργανισμό/φορέα πιστοποίησης.     

ü  Ο Προμηθευτής οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση καλής  εκτέλεσης υπηρεσιών  ανάλογων έργων για τρεις (3) τουλάχιστον επιχειρήσεις ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα αναλόγου μεγέθους

Σε περίπτωση μη υποβολής των αναφερόμενων πιο πάνω δικαιολογητικών, η προσφορά απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 

Β. ΦΑΚΕΛΟΣ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ü  Αναλυτική Τεχνική Προσφορά στην οποία θα περιγράφεται ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών.

ü  Αναλυτικός πίνακας με τα αναλώσιμα που θα διατίθενται  (χαρτί υγείας – σακούλες-υγρό χεριών κλπ)

ü  Αναλυτικός πίνακας με τα προτεινόμενα καθαριστικά σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν.

ü  Άδεια έγκρισης κυκλοφορίας των σκευασμάτων

ü  Δελτία δεδομένων ασφαλείας των σκευασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν  (Material Safety Data Sheets - M.S.D.S.).

ü  Αναλυτικός πίνακας με τα προτεινόμενα απολυμαντικά σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν.

ü  Άδεια έγκρισης κυκλοφορίας των σκευασμάτων

ü  Δελτία δεδομένων ασφαλείας των σκευασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν  (Material Safety Data Sheets - M.S.D.S.).

 

Σε περίπτωση μη υποβολής των αναφερόμενων πιο πάνω δικαιολογητικών, η προσφορά απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 

Γ. ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

     Για το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών.


ΑΡΘΡΟ 3

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 13/05/2016 και ώρα 10 π.μ.  από την  αρμόδια  επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης των προσφορών. Προσφορές που υποβάλλονται μετά την 12/05/2016 και ώρα 12:00 π.μ., δεν αποσφραγίζονται, αλλά επιστρέφονται ως εκπρόθεσμες.

 Η επιτροπή μετά την έλεγχο των δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών προβαίνει στην σύνταξη πρακτικού αξιολόγησης.

 

ΑΡΘΡΟ 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ

 

Το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού και ο πίνακας κατάταξης υποβάλλονται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο για την έκδοση της σχετικής κατακυρωτικής απόφασης, η οποία ανακοινώνεται εγγράφως στον ανακηρυχθέντα Ανάδοχο.

Ο Ανάδοχος στον οποίο κατακυρώθηκε ή ανατέθηκε η εργασία, υποχρεούται να προσέλθει σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της ανακοίνωσης, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, προσκομίζοντας και την προβλεπόμενη εγγύηση καλής εκτέλεσης αυτής..

Σε περίπτωση που ο ανακηρυχθείς Ανάδοχος δεν προσέλθει μέσα στην προθεσμία που του ορίστηκε να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από την κατακύρωση που έγινε στο όνομα του και από κάθε δικαίωμα που απορρέει από αυτήν με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, ενώ του επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Στην περίπτωση αυτή η Επιτροπή απευθύνεται στους άλλους προσφέροντες κατά σειρά κατάταξης η μπορεί να κινήσει νέα διαδικασία πρόσκλησης προς υποβολή προσφορών.

 

ΑΡΘΡΟ 5

ΑΜΟΙΒΗ

  1. Η εκτέλεση του έργου θα παρακολουθείται από  Επιτροπή  Παρακολούθησης της καθαριότητας στην Ιχθυόσκαλα Πάτρας.
  2. Σε περίπτωση που η Επιτροπή κρίνει ότι δεν έχει γίνει το έργο ή μέρος αυτού σύμφωνα με τα οριζόμενα , ο ανάδοχος υποχρεούται να επαναλάβει το έργο στα συγκεκριμένα σημεία που του υποδεικνύονται από την Επιτροπή.
  3. Σε περίπτωση κατ΄ εξακολούθησης μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Αναδόχου και μη συμμόρφωσης του στις παρατηρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής θα επιβάλλεται ποινική ρήτρα ποσού από 100 ευρώ ανά ημέρα, μετά από εισήγηση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης της Αναθέτουσας Αρχής, εφόσον βέβαια δεν συντρέχουν για το σκοπό αυτό, λόγοι ανωτέρας βίας..
  4. Η πληρωμή θα γίνεται εντός εικοσαημέρου του επομένου μηνός, από την ολοκλήρωση των εργασιών, που θα βεβαιωθούν με τη σύνταξη σχετικού πρακτικού από την ορισθείσα Επιτροπή, εφ’ όσον ο ανάδοχος προσκομίσει θεωρημένο δελτίο παροχής υπηρεσιών και βεβαίωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
  5. Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ  υποχρεούται να τηρεί τους Ελληνικούς Νόμους που αφορούν την Εργατική Νομοθεσία ,τήρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, και ευθύνεται έναντι  των Ελληνικών Αρχών για την πιστή τήρηση κάθε υποχρέωσης που προκύπτει από αυτές.

                                ΑΡΘΡΟ 6

                 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

  • Το προσωπικό του Αναδόχου εταιρείας θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι ασφαλισμένο στο Ι.Κ.Α., θα αμείβεται από την ίδια την εταιρεία, η οποία υποχρεούται να καταβάλει εξ ιδίων τους μισθούς, ημερομίσθια, πρόσθετες αμοιβές γα νυκτερινή εργασία ή για εργασία κατά τις Κυριακές ή αργίες, για τυχόν υπερωριακή απασχόληση δώρα ή επιδόματα, εισφορές εργοδότου και εργαζομένου κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία.
  •   Ο Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. ουδεμία απολύτως ευθύνη ή υποχρέωση έχει έναντι του προσωπικού της Αναδόχου από τυχόν ατύχημα ή βίαιη πράξη τρίτου, καθώς και για τυχόν ζημιές ή φθορές στα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση των εργασιών. Ο Ανάδοχος και μόνον, επέχει όλες τις ευθύνες από οιανδήποτε αιτία έναντι του προσωπικού της.
  • Ο Ανάδοχος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να παρέχει πλην των άλλων και ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές έναντι τρίτων εκ των ενεργειών της ή των παρ’ αυτής προστεθέντων προσώπων.
  •  Στην περίπτωση πρόσκαιρης ή οριστικής ανάκλησης των σχετικών αδειοδοτήσεων η ανάδοχος υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως τον εργοδότη προς λήψη σχετικής αποφάσεως για διακοπή της σύμβασης αζημίως για τον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.
  • Ο Ανάδοχος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να αποζημιώσει τον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. για οποιαδήποτε βλάβη προκληθεί εντός του χώρου της Ιχθυόσκαλας και αποδειχθεί ότι έγινε από κακούς ή λανθασμένους χειρισμούς ή αμέλεια του προσωπικού  που χρησιμοποιεί.
  • Το προσωπικό του Αναδόχου θα πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και  εφοδιασμένο με τα απαραίτητα μέσα (μάσκες, γάντια, φόρμες) για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών του. Θα είναι υπεύθυνο για την πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας του χώρου υπό την εποπτεία υπεύθυνου του Αναδόχου.

ΑΡΘΡΟ 7

ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ

 

  • Σε περίπτωση κατ΄ εξακολούθησης μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Αναδόχου και μη συμμόρφωσης του στις παρατηρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής θα επιβάλλεται ποινική ρήτρα ποσού από 100 ευρώ ανά ημέρα, μετά από εισήγηση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης της Αναθέτουσας Αρχής, εφόσον βέβαια δεν συντρέχουν για το σκοπό αυτό, λόγοι ανωτέρας βίας.
  • Η παραπάνω ποινική ρήτρα ισχύει για πέντε (5) μόνο ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων η Υπηρεσία μπορεί, κατόπιν αποφάσεως του κατά Νόμο αρμόδιου οργάνου, να επιβάλει στην ανάδοχο αθροιστικά ή διαζευκτικά τις εξής κυρώσεις:

 

  • Έκπτωση από τη σύμβαση και από κάθε άλλο δικαίωμα απ’ αυτήν.
  • Την εις βάρος του εκπτώτου Αναδόχου διενέργεια διαγωνισμού ή με απευθείας συμφωνία ανάθεση των υπηρεσιών σε άλλον Ανάδοχο και τον καταλογισμό  της διαφοράς μεταξύ της συμβατικής τιμής και της τιμής που θα γίνουν οι εργασίες από άλλον Ανάδοχο.
  • Τον καταλογισμό σε βάρος του, της ζημιάς που άμεσα ή έμμεσα έχει προκύψει από τη μη εμπρόθεσμη εκτέλεση της συμβάσεως.
  • Πρόσκαιρο ή διαρκή αποκλεισμό της εκπτώτου από τους διαγωνισμούς του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.
  •  Σε περίπτωση που η ζημιά δεν μπορεί να προσδιορισθεί βάσει των αποτελεσμάτων της, μέχρι την ημέρα του ελέγχου των αποτελεσμάτων και της προόδου της συμβάσεως, ο προσδιορισμός της θα ενεργείται με απόφαση του – κατά το Νόμο – αρμοδίου οργάνου, ήτοι του Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν γνωμοδοτήσεως αρμοδίας επιτροπής (σύμφωνα πάντα με τις αρχές της καλής πίστεως και λαμβανομένων υπόψη και των συναλλακτικών ηθών).

 

Οι αποφάσεις του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. για τον καθορισμό και καταλογισμό των κυρώσεων που προβλέπονται από το παρόν άρθρο αποτελούν βέβαιους εκκαθαρισμένους εκτελεστούς τίτλους απαιτήσεων του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. και αναγνωρίζονται ως τοιούτοι υπό του αναδόχου. Οι εν λόγω αποφάσεις υπόκεινται σε αναθεώρηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., που ασκείται με αίτηση του αναδόχου εντός διμήνου ανατρεπτικής προθεσμίας από της κοινοποιήσεως τους σε αυτόν.

ΑΡΘΡΟ 8

Απαγορεύεται με ποινή εκπτώσεως, σύμφωνα με τις κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 7 της παρούσης, η εκχώρηση από τον Ανάδοχο, μέρος ή του συνόλου των εργασιών που έχουν κατοχυρωθεί στο όνομα της.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 9

            Για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς που τυχόν ανακύψει από την εκτέλεση της παρούσης σύμβασης,  ορίζεται αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.

 

 

ΑΡΘΡΟ 10

Η ανάδοχος υποχρεούται εντός 10 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης να καταθέσει στο Τμήμα Λογιστηρίου του Ο.Κ.Α.Α. εγγυητική επιστολή, που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής δαπάνης, της οποία η ισχύς να είναι μεγαλύτερη κατά δύο (2) τουλάχιστον μήνες από το συνολικό συμβατικό χρόνο. Η εγγυητική επιστολή θα επιστραφεί στο τέλος της συμβάσεως μετά την εκκαθάριση των σχετικών λογαριασμών περί καλής εκτελέσεως των εργασιών.

Οι εγγυήσεις καλής εκτέλεσης της σύμβασης πρέπει να περιέχουν οπωσδήποτε τα στοιχεία των παραγράφων 3 και 5 του άρθρου 25 του Κ.Π.Δ., διότι διαφορετικά δεν θα θεωρούνται προσήκουσες.

Οι εγγυήσεις πρέπει να προβλέπουν ότι, σε περίπτωση κατάπτωσής τους, το οφειλόμενο ποσό υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου.

Κατά τα λοιπά, ως προς ότι αφορά τις εγγυήσεις, ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 25 του Π.Δ. 118/2007 (Κ.Π.Δ.).

 

                                             

                                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


                                                              

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  • κ. Πρόεδρο
  • κ.  Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • Διεύθυνση Δ/Ο Υπηρεσιών

-Τμήμα Προμηθειών  

  • Υποκατάστημα Ιχθυόσκαλας Πάτρας