O καιρός σήμερα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ


Την Παρασκευή 27 Μαΐου για πρώτη φορά Live στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, οι Gadjo Dillo και Rebeletiko!

Η Κεντρική Αγορά Αθηνών στον Αγ.Ι.Ρέντη, γιορτάζει, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Αγαπώ την Αγορά μου 2016", με μουσικές που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Έναρξη 7.30 μ.μ. με κεράσματα κι εκπλήξεις από τα καταστήματα, Live μεταδόσεις και άλλα. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα


Οι GADJO DILO έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec".

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και παρασέρνοντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.



Οι REBELETIKO είναι μια μουσική συνωμοσία. Τα μέλη της υφαίνουν το σχέδιο τους στο υπόγειο εργαστήρι μιας ταραγμένης πόλης, της Αθήνας. Υλικά τους οι ήχοι των ρεμπέτικων, των σμυρνέικων, των παραδοσιακών, των λαϊκών και κάθε λογής "περιθωριακής" μουσικής συντεχνίας. Ασυνήθιστες ρυθμικές παραλλαγές με αυτοσχεδιαστική διάθεση δημιουργούν συνθήκες για μια μουσική ενόραση, που συλλαμβάνει την αλήθεια, εκεί που η λογική αδυνατεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Facebook: 


https://www.facebook.com/www.okaa.gr

https://www.facebook.com/events/1021682354568209/