O καιρός σήμερα

Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την Προμήθεια και εγκατάσταση ψυκτικού συγκροτήματος θαλάμου συντήρησης νωπών αλιευμάτων στο Υποκατάστημα της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ                                   ΤΗΛΕΦΩΝΟ           ΗΕΡΟΜΗΝΙΑ                 ΑΡ.ΠΡΩΤ.                                                                                    

ΠΛΗΡ. : Α. ΣΑΝΤΑ                            210 4821111              09-06-2016                      3097

                                                            Εσωτ. 0107

 


                                                                                   

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ www.okaa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 117/08-06-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβούλιου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. σας καλούμε όπως μέχρι την Τρίτη 21-06-2016 και ώρα 12:00π.μ.,να υποβάλετε στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κέννεντυ 1 & Πύργου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Τ.Κ. 182 33, έγγραφη κλειστή οικονομική προσφορά για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ψυκτικού συγκροτήματος θαλάμου συντήρησης νωπών αλιευμάτων στο Υποκατάστημα της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας» προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού € 38.000,00 πλέον Φ.Π.Α.

Στην τιμή περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις.

Χρόνος εκτέλεσης 45 ημερολογιακές ημέρες.

Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να προσκομιθεί εντός του φακέλου της οικονομικής προσφοράς εγγυητική επιστολή συμμετοχής αναγνωρισμένου πιστωτικού ή χρηματοοικονομικού ιδρύματος ή του ΤΣΜΕΔΕ ποσού ίσου με το 5% του προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α. ( 2.356,00€ ).

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αποτελούν: την αποξήλωση του παλαιού εξοπλισμού και την προμήθεια και εγκατάσταση νέων ψυκτικών μηχανημάτων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται παρακάτω. Οι εργασίες της εγκατάστασης θα περιλαμβάνουν τη τοποθέτηση του εξοπλισμού στη θέση του, μηχανολογική εγκατάσταση των μηχανημάτων με τις μεταξύ τους συνδέσεις με χαλκοσωλήνες, ηλεκτρικές συνδέσεις του εξοπλισμού, ώστε να αποτελούν ένα λειτουργικό σύνολο.

Για την λειτουργία του συστήματος θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση νέου  ηλεκτρολογικού πίνακα αυτοματισμού, ηλεκτρονικού πίνακα ισχύος και βοηθητικού κυκλώματος, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος με υλικά Ευρωπαϊκών Οίκων (ΑΒΒ, Telemecanique), πλήρης για τον σωστό έλεγχο και λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος. Ο έλεγχος του θαλάμου γίνεται με ηλεκτρονικό όργανο το οποίο

ελέγχει την θερμοκρασία του και την λειτουργία απόψυξης του αεροψυκτήρα. Η εγκατάσταση θα παραδοθεί σε λειτουργία με το κλειδί στο χέρι.

Τεχνική περιγραφή.

Τα ψυκτικά μηχανήματα θα πρέπει να φέρουν τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Α) Αεροψυκτήρας.

Εγκατάσταση αεροψυκτήρα βιομηχανικού τύπου GEAUBA τύπος SGBE 63F63 με ηλεκτρική αποπάγωση μέσα στην οροφή του ψυκτικού θαλάμου με απόδοση 45,2 KW. Ο αεροψυκτήρας θα φέρει εκτονωτική βαλβίδα για Freon R404A 5/8¨ κολλητή, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα πλήρη 5/8¨ κολλητή επίσης, η οποία θα παρακάμπτεται (by pass) με χειροκίνητη εκτονωτική βαλβίδα. Θα γίνει εγκατάσταση θερμοστάτη υπερθέρμανσης του αεροψυκτήρα και εγκατάσταση αισθητήρα στον θάλαμο, ώστε όταν ανοίγει η πόρτα του θαλάμου να ανάβουν τα φώτα και να κόβει τη μαγνητική του αεροψυκτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια που η πόρτα θα παραμένει ανοικτή. Θα πραγματοποιηθούν συνδέσεις των αντιστάσεων απόψυξης στον ηλεκτρικό πίνακα.

Β) Ψυκτικό μηχάνημα.

Εγκατάσταση στον χώρο του μηχανοστασίου των παρακάτω:

- Συμπιεστής ανοικτού τύπου Bitzer 4G.2Y ψυκτικής δυναμικότητας 43,30 KW με τα λάδια του κατάλληλα για Freon R404A συνθετικά polyolester EMKARATE RL32H 5,5 lt , την τροχαλία, αντίσταση κάρτερ, πιεζοστάτη λαδιού και άφορτη εκκίνηση.

- Σύστημα έλεγχου λαδιού, Σύνδεσμος Ρυθμιστής στάθμης λαδιού, Φίλτρο λαδιού

  Δείκτης ροής λαδιού.

-Hλεκτροκινητήρας 22 KW 400 V 1450 RPM.

-Receiver Bitzer F402H με ασφαλιστικό και βάνες εισόδου-εξόδου με εύκαµπτα αναρρόφησης και κατάθλιψης. Σύνδεση με χαλκοσωλήνα Φ22 από τον συμπυκνωτή στον receiver απόστασης 6 μ.

-Ελαιοδιαχωριστής Αμερικής Henry με φλάντζα. Σύνδεση συμπυκνωτή, κομπρεσέρ και ελαιοδιαχωριστή με χαλκοσωλήνα Φ28 συνολικού μήκους 15μ περίπου.

-Suction accumulator Αμερικής Henry.

-Φίλτρο υγράς γραμμής με διάταξη τριών βανών με δίκτυο από χαλκοσωλήνα Φ16 περίπου 4μ.

-Δείκτης ροής, βάνα.

-Προμήθεια και εγκατάσταση πίνακα οργάνων και πιεζοστατών. Συνδέσεις πιεζοστατών χαμηλής πίεσης με μανόμετρο, υψηλής πίεσης με μανόμετρο, λαδιού συμπιεστή με μανόμετρο. 

- Αντεπιστροφή βαλβίδα Danfoss.

-Μεταλλική διώροφη βάση.

-    Παγίδα επιστροφής υγρού με διάταξη πρόψυξης του υγρού.

-    Σύνδεση σωλήνα αναρρόφησης με χαλκοσωλήνα Φ42 με μόνωση armaflex των 19mm από τον αεροψυκτήρα στο συμπιεστή συμπεριλαμβανομένης και της παγίδας συνολικού μήκους 10μ. περίπου. Η μόνωση θα καλύπτει και την παγίδα.

 

Γ) Αερόψυκτος συμπυκνωτής.

Εγκατάσταση αερόψυκτου συμπυκνωτή KUBA τύπος CAV N06-1x2F απόδοσης 92KWR (∆Τ=15Κ)ψυκτικής στο δώμα του κτιρίου της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας. Σύνδεση του με όλους τους απαραίτητους αυτοματισμούς, ηλεκτρική σύνδεση των δύο ανεμιστήρων και υδραυλική σύνδεση του με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Δ) Ψυκτικό κύκλωμα

Θα κατασκευασθεί από χάλκινες σωλήνες βαρέως τύπου και θα είναι ειδικοί για εφαρμογές ψύξης.

Η στερέωση γίνεται ανά ζεύγη (γραμμή υγρού – γραμμή αναρρόφησης) µε ειδικά

αντικραδασµικά στηρίγματα. Σε εγκαταστάσεις µε διαφορετική στάθμη  συμπιεστή –

συμπυκνωτή δίνεται κλίση 2% για την επιστροφή του ψυκτελαίου στους συμπιεστές.

Λόγω του ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο από τα ψυγεία, θα τοποθετηθούν ελαιοπαγίδες για την επιστροφή του ψυκτελαίου στους συμπιεστές. 

Οι σωλήνες της αναρροφήσεως θα μονώνονται µε μονωτικό σωλήνα τύπου Armaflex µε πάχος 19mm.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των δικτύων των σωληνώσεων και πριν από τη λειτουργία τους θα γίνει δοκιμή στεγανότητας.

Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος στεγανότητας σε κενό που θα δημιουργηθεί µε αντλία κενού.

Μετά τον επιτυχή έλεγχο της στεγανότητας οι σωληνώσεις και τα στηρίγματά τους θα ελεγχθούν για τη στεγανότητα των μονώσεων (συγκόλληση µμεταξύ τους µε ειδική κόλλα για συγκολλήσεις μονώσεων τύπου Armaflex).

Οι γραμμές αναρρόφησης θα πρέπει να μονωθούν ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός συµπυκνωµάτων στην επιφάνεια μόνωσης.

Κατά τη διέλευση σωληνώσεων µέσω οικοδομικών στοιχείων, η θερµοµόνωση δεν θα διακόπτεται.

Πάχος µονώσεων σε συνάρτηση µε τη διάμετρο, θερμοκρασία περιβάλλοντος +35C και σχετική υγρασία RH 80%  19mm.

Στον εξατµιστή του ψυκτικού θαλάμου θα γίνει εγκατάσταση αποχέτευσης απευθείας στον εξωτερικό χώρο µε σωλήνα PVC 6atm.

E) Ηλεκτρολογικός πίνακας αυτοματισμού,

Για την λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας αυτόματος ηλεκτρολογικός, ηλεκτρονικός πίνακας ισχύος και βοηθητικού κυκλώματος για τo ψυκτικό συγκρότημα, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος με υλικά Ευρωπαϊκών Οίκων (ΑΒΒ, Telemecanique), στον χώρο του μηχανοστασίου και βοηθητικού κυκλώματος, για τους αερόψυκτες και γενικά για όλες τις λειτουργίες των ψυκτικών θαλάμων.

Πίνακας ψυκτικών θαλάμων.

Ο πίνακας θα περιλαμβάνει:

-          Θερμομαγνητικές προστασίες κινητήρων συμπιεστών και ρελέ ισχύος.

-          Κιβώτιο τύπου πεδίου

-          Γενικός αυτόματος ισχύος 400Α-3Ρ-50kΑ, ρυθμιζόμενος 160-400Α µε ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.

-          Κλιμακωτό στοιχείο διανομής 4Ρ, 400Α.

-          Ψηφιακός αναλυτής ενέργειας µε:

Βασικές μετρήσεις (I, U, F, PF), ισχύς (KW, KVA, KVAR), ενέργεια (KWh, KVARh, KVAh), μέγιστες και στιγμιαίες τιμές κατανάλωσης.

-          Επιτηρητής δικτύου µε έλεγχο διαδοχή φάσεων, απώλεια φάσης, ασυμμετρίας, υπότασης και υπέρτασης.

-     Αυτόματοι εκκινητές συμπιεστών αποτελούμενοι από:

1. Αυτόματο διακόπτη θερμικής & μαγνητικής προστασίας κινητήρων 48-65A Icu 50kA µε περιστροφικό χειριστήριο.

2. Διάταξη εκκίνησης part winDINg Y/YY µε δυο ρελέ ισχύος 15KW, δυο θερμικά

προστασίας 23-32A  και µια πρόσθετη χρονική πνευματική επαφή 0,5 sec .

3. Κύκλωμα αυτοματισμού µε μικροαυτόματο διακόπτη 10Α και διακόπτη Ο-Ι, µε όλες τις ασφαλιστικές διατάξεις προστασίας του συμπιεστή θερμική προστασία υπερθέρμανσης περιέλιξης, υπερφόρτωση κινητήρα, χαμηλής πίεσης, υψηλής πίεσης, στάθµης λαδιού, πίεσης λαδιού), ενδεικτικά λειτουργιάς, σφαλμάτων µε ενσωματωμένο LED και κλεµοσειρά µε µανδάλωση σε ράγα Ω. 

- Αυτόματοι εκκινητές µε θερμομαγνητική προστασία κινητήρων, ρελέ ισχύος 4KW, θερμική προστασία υπερθέρμανσης περιέλιξης, ενδεικτικά λειτουργιάς & υπερφόρτωσης µε ενσωματωμένο LED και κλεµοσειρά µε µανδάλωση σε ράγα Ω, για τον κάθε ένα ανεμιστήρα των συμπυκνωτών.

- Controller ελέγχου συμπιεστών

- Κάθε ψυκτικός θάλαμος αποτελείται από:

1. Αυτόματο εκκινητή µε θερμομαγνητική προστασία, ρελέ ισχύος 4KW, θερμική προστασία υπερθέρμανσης περιέλιξης, για τον κάθε ένα ανεμιστήρα του αεροψυκτήρα. 

2. Αυτόματο εκκινητή µε µικροαυτόµατους διακόπτες 16Α, ρελέ ισχύος 4KW για τις

αντιστάσεις απόψυξης του αεροψυκτήρα.

3. Κύκλωμα αυτοματισμού µε µικροαυτόµατο διακόπτη 6Α, διακόπτη Ο-Ι και αισθητήρια για τον έλεγχο λειτουργίας του ψυκτικού θαλάμου.

Στο εσωτερικό των ψυκτικών θαλάμων προβλέπεται η τοποθέτηση θερμοστάτη ασφαλείας και µπουτόν πανικού.

Η εγκατάσταση θα συμπληρωθεί με την απαραίτητη ποσότητα ψυκτικού υγρού Freon R404A και λαδιού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.


Όλος ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα θα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς CE και η κατασκευή τους να είναι εγκεκριμένη από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης όπως π.χ. ο TUV Γερμανίας ή άλλος.

Θα πραγματοποιηθούν δοκιμές και η εγκατάσταση θα παραδοθεί σε λειτουργία με όλα τα πιστοποιητικά, τα τεχνικά εγχειρίδια και τις οδηγίες συντήρησης του κατασκευαστή. 

Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα εκτελεστούν μέχρι της πλήρους περαίωσής τους υπό τη επίβλεψη και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας μας. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές και η δαπάνη του έργου θεωρείται ως κατ’ αποκοπή τίμημα στο σύνολό του.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ





            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

- κ. Πρόεδρο

- κ.  Διευθύνοντα Σύμβουλο

- Διεύθυνση Δ/Ο Υπηρεσιών

- Τμήμα Προμηθειών  

- Υποκατάστημα Ιχθ/λας Χαλκίδας