O καιρός σήμερα

Πρόσκληση για την Εγκατάσταση νέας μεγαφωνικής εγκατάστασης στο σύνολο του χώρου της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ                                                ΤΗΛΕΦΩΝΟ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΑΡ.ΠΡΩΤ.                                                                                

ΠΛΗΡ. : Α. ΣΑΝΤΑ, Χ. ΜΠΑΤΑΚΙΩΝΗΣ        210 4821111              14-06-2016        3195  

                                                                    Εσωτ. 0107, 0110

 


                                                                                   

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ www.okaa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 105/27-05-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβούλιου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. σας καλούμε όπως μέχρι την Δευτέρα 27-06-2016 και ώρα 12:00π.μ.,να υποβάλετε στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κέννεντυ 1 & Πύργου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Τ.Κ. 182 33, έγγραφη κλειστή οικονομική προσφορά για το έργο «Εγκατάσταση νέας μεγαφωνικής εγκατάστασης στο σύνολο του χώρου της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε.» προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού € 60.000,00 πλέον Φ.Π.Α.

Στην τιμή περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις.

Χρόνος εκτέλεσης 90 ημερολογιακές ημέρες.

Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να προσκομιθεί εντός του φακέλου της οικονομικής προσφοράς εγγυητική επιστολή συμμετοχής αναγνωρισμένου πιστωτικού ή χρηματοοικονομικού ιδρύματος ή του ΤΣΜΕΔΕ ποσού ίσου με το 5% του προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α. ( 3.720,00€ ).

Η νέα μεγαφωνική εγκατάσταση για τα κτήρια του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. στο Ρέντη καλύπτει τις εξής απαιτήσεις:

  • Καλύπτει τους εξωτερικούς χώρους είκοσι-δύο (22) κτηρίων (περιλαμβανομένου του κτηρίου διοίκησης και της κεντρικής πύλης) με τοποθέτηση ηχείων στο εκάστοτε υπόστεγο φορτο-εκφόρτωσης με ηχοστάθμη SPL > 80 dB

  • Η τοπολογία του συστήματος βασίζεται στην ύπαρξη τοπικών ενισχυτικών κέντρων σε κάθε κτήριο, καθώς και στην ύπαρξη ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτίριο διοίκησης.

  • Τα τοπικά μεγαφωνικά κέντρα θα τοποθετηθούν σε επίτοιχα ικριώματα (rack) με πόρτα και κλειδί κατάλληλα για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο.

  • Η μετάδοση του ηχητικού σήματος που θα εκπέμπεται από τα μεγάφωνα του εκάστοτε κτηρίου θα γίνεται δια μέσω ασύρματου συστήματος ψηφιακής μετάδοσης υψηλής ποιότητας και πιστότητας.

  • Νέα μεγάφωνα και νέες καλωδιώσεις θα εγκατασταθούν σε κάθε ένα από τα κτήρια προκειμένου να συνδεθούν τα μεγάφωνα με το εκάστοτε τοπικό ενισχυτικό κέντρο.

  • Το σύστημα θα λειτουργεί ως μία μεγαφωνική ζώνη. Δηλαδή το ίδιο ηχητικό μήνυμα – περιεχόμενο θα εκπέμπεται ταυτόχρονα σε όλα τα κτήρια.

  • Το σύστημα θα είναι σε θέση να εκπέμψει:

  • Περιεχόμενο αναγγελιών από μικρόφωνο.

  • Περιεχόμενο προηχογραφημένων μηνυμάτων με χρονοπρογραμματισμό (timer).

  • Μουσική.

  • Το σύστημα θα περιλαμβάνει απομακρυσμένα μικρόφωνα σε θέσεις πέραν του χώρου εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης.

  • Τα μικρόφωνα θα είναι σε θέση να υπερβούν (override) κατά προτεραιότητα την εκπομπή μουσικής ή άλλου περιεχομένου ανάλογα με τους κανόνες που θα επιλεγούν για κάθε ένα από αυτά κατά τον προγραμματισμό του συστήματος διαχείρισης.


  • Ο έλεγχος και ο προγραμματισμός του συστήματος διαχείρισης θα γίνεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Με κατάλληλες μελλοντικές προσθήκες εξοπλισμού το σύστημα θα είναι επεκτάσιμο όσον αφορά:

  • Σε επιπλέον μεγάφωνα που θα μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε κτήριο, εσωτερικά ή εξωτερικά

  • Στο διαχωρισμό του συστήματος σε 2 μεγαφωνικές ζώνες που θα επιτρέπει την εκπομπή διαφορετικού περιεχομένου σε κτήρια ανάλογα με το σε ποια ζώνη θα έχουν ενταχθεί.

  • Στην προσθήκη επιπλέον κτηρίων στο ασύρματο δίκτυο μετάδοσης.

  • Στην καλωδιακή σύνδεση των κτηρίων όπου θα επιτρέψει την περεταίρω ζωνοποίηση του συστήματος σε απεριόριστο αριθμό μεγαφωνικών ζωνών (διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε κτήριο).

  • Επιπλέον θέσεις απομακρυσμένων μικροφώνων τα οποία μπορούν να συνδεθούν ενσύρματα μέσω καλωδίου UTP cat6 (μεγάλες αποστάσεις), είτε μέσω μικροφωνικού καλωδίου (μικρές αποστάσεις) ανάλογα και με τη διαθέσιμη υποδομή.

 

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

1.1 ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η τοπολογία του συστήματος φαίνεται αναλυτικά στα σχέδια της μελέτης (οριζοντιογραφία και διάγραμμα). Για τις ανάγκες της μελέτης τα κτίρια έχουν αριθμηθεί με τον αριθμό 01 ως 22 όπως φαίνεται στην οριζοντιογραφία. Το σύστημα αποτελείται από τα κάτωθι:

  • Σύστημα ασύρματης μετάδοσης από το κτήριο διοίκησης (α/α 01) στα υπόλοιπα εικοσιένα (21) κτήρια.

  • Μεγάφωνα στα υπόστεγα των εικοσι-δύο (22) κτηρίων.

  • Καλωδιώσεις για τη σύνδεση των μεγαφώνων με το εκάστοτε τοπικό ενισχυτικό κέντρο.

  • Εικοσιδύο (22) τοπικά ενισχυτικά κέντρα, ένα σε κάθε κτήριο.

  • Κεντρικό σύστημα διαχείρισης του μεγαφωνικού συστήματος εγκατεστημένο στον χώρο ΙΤ του κτηρίου διοίκησης.

  • Ένα απομακρυσμένο μικρόφωνο μέσω μικροφωνικού καλωδίου μικρόφωνα (Η εγκατάσταση είναι επεκτάσιμη με μέχρι 6 μικρόφωνα μέσω καλωδίου UTP cat6 και μέχρι 8 μέσω μικροφωνικού καλωδίου).

Ανάλογα με το πλήθος των ηχείων-μεγαφώνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε κτήριο, προκύπτει η απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύς των ενισχυτών που θα τα τροφοδοτούν. Στον κάτωθι πίνακα δίδονται αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε κτήριο καθώς και ο τύπος του ενισχυτικού κέντρου (βλέπε σε επόμενη παράγραφο) που χρειάζεται για κάθε κτήριο.

ΚΤΗΡΙΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΗΧΕΙΩΝ

ΙΣΧΥΣ ΗΧΕΙΩΝ

ΤΥΠΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

1

18

216

A

2

8

96

Β

3

8

96

Β

4

8

96

Β

5

16

192

A

6

16

192

A

7

16

192

A

8

16

192

A

9

16

192

A

10

8

96

Β

11

8

96

Β

12

18

216

A

13

18

216

A

14

18

216

A

15

18

216

A

16

18

216

A

17

16

192

A

18

6

72

Β

19

4

48

Β

20

4

48

Β

21

18

216

A

22

18

216

A

1.2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ AUDIO

Το σύστημα ασύρματης μετάδοσης θα είναι ψηφιακό και θα παρέχει σταθερή, αδιάλειπτη και αξιόπιστη μετάδοση σε άριστη ποιότητα και πιστότητα, χωρίς συμπίεση από ένα σημείο σε περισσότερα. Το σύστημα θα είναι κατάλληλο για τις αποστάσεις των κτηρίων στις εγκαταστάσεις του Ο.Κ.Α.Α. στο Ρέντη. Ο εκάστοτε πομπός και δέκτης / αναμεταδότης του συστήματος θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει το δίκτυο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα κρατώντας έκτοτε σταθερή και χωρίς διακοπές μετάδοση. Τα σύστημα θα πρέπει να είναι κατάλληλο έτσι ώστε στο δίκτυό του να μπορούν να μεταδοθούν ως 10 κανάλια ήχου εάν επεκταθεί με περισσότερους πομπούς. Το σύστημα θα πρέπει να είναι κατάλληλο έτσι ώστε να υποδέχεται απεριόριστο αριθμό δεκτών. Έκαστος δέκτης του συστήματος θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει και ως αναμεταδότης του δικτύου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η διεύρυνση της ακτίνας εκπομπής και η υπέρβαση εμποδίων. Το σύστημα θα λειτουργεί στην φασματική ζώνη των 5GHz (IEEE 802.11a, UNII-1 band from 5200 MHz to 5250 MHz (channels 40-48) and UNII-3 band from 5725 MHz to 5825 MHz (channels 149-165)) και θα πρέπει να παρέχει επαρκείς μεθόδους αποτροπής λήψης παρασίτων από άλλους χρήστες της ζώνης αυτής. Το σύστημα επίσης θα πρέπει να παρέχει επαρκείς αλγορίθμους διόρθωσης για αδιάλειπτη διατήρηση της μετάδοσης. Το σύστημα θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα μέσω λογισμικού μέτρησης της ισχύος λήψης και της βελτιστοποίησής του. (ενδεικτικός τύπος συστήματος σειρά NEUTRIK XIRIUM-PRO).

Το σύστημα ασύρματης μετάδοσης θα περιλαμβάνει τα κάτωθι υποσυστήματα:

  • Ένα (1) πομπό 5GHz (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2TX-E + NXP-TM-ANA-E)  με ιστό και κεραία 360°H 12.5°V (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK NXA-9-360-12.5) τοποθετημένου στο κτήριο με α/α 01 (κτήριο διοίκησης). 

  • Ένα (1) Αναμεταδότη 5GHz (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2RX-E + NXP-RM-RP-E) με ιστό και κεραία 360°H 12.5°V (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK NXA-9-360-12.5) τοποθετημένου στο κτήριο με α/α 07.

 

  • Εικοσιένα (21) Δέκτες 5GHz (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2RX-E + NXP-RM-ANA-E) με ιστό και κεραία 18°H 18°V τοποθετημένους στα υπόλοιπα κτήρια (ενδεικτικός τύπος HUBER+SUHNER 1356.19.0018).

Ο πομπός και ο εκάστοτε δέκτης / αναμεταδότης θα συνδέεται με την κεραία μέσω ειδικού ομοαξωνικού καλωδίου τύπου RG142BU μήκους 15m (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK NKXA-4.5). Ο πομπός και ο εκάστοτε δέκτης / αναμεταδότης θα τοποθετηθούν εντός του επίτοιχου rack του τοπικού ενισχυτικού κέντρου. Σε περίπτωση που η απόσταση μεταξύ του rack και της κεραίας είναι μεγαλύτερη από το μήκος καλωδίου 15m τότε ο πομπός ή ο εκάστοτε δέκτης / αναμεταδότης θα τοποθετηθεί εντός ειδικού υδατοστεγούς πλαστικού κυτίου το οποίο θα τροφοδοτηθεί με ηλεκτρική παροχή 230VAC.

Η είσοδος του πομπού στο κτήριο με α/α 01 θα τροφοδοτηθεί από την έξοδο του συστήματος διαχείρισης.

Η έξοδος του κάθε δέκτη / αναμεταδότη θα τροφοδοτήσει το κανάλι εισόδου του ενισχυτή στο εκάστοτε τοπικό ενισχυτικό κέντρο. Οι συνδέσεις αυτές θα γίνουν με ΚΑΛΩΔΙΟ LINE ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ (ενδεικτικός τύπος BELDEN 1508Α).

1.3.  ΗΧΕΙΑ – ΜΕΓΑΦΩΝΑ

Τα μεγάφωνα που θα χρησιμοποιηθούν (ενδεικτικός τύπος WORK CS-602) θα πρέπει να έχουν μετασχηματιστή γραμμής 100V και να είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο. Τα μεγάφωνα θα είναι ισχύος 12W, τύπου projector διπλής κατεύθυνσης εκπομπής. Τα μεγάφωνα τοποθετούνται ανά τακτές αποστάσεις όπως στα σχέδια κάτω από το υπόστεγο και συνδέονται το ένα μετά το άλλο με παραλληλισμό των 100V γραμμών πάνω στον ακροδέκτη (κλέμα) του μεγαφώνου.     

1.4. ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ

 

Οι καλωδιώσεις προμήθεια και τοποθέτηση δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα εργολαβία αλλά περιγράφεται κατωτέρω για χάρη της πληρότητας της μελέτης. Οι καλωδιώσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα του ΟΚΑΑ Α.Ε.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο όδευσης των καλωδίων παρουσιάζονται στα σχέδια της μελέτης. Όλες οι οδεύσεις καλωδίων του μεγαφωνικού συστήματος οδεύουν εντός πλαστικού ηλεκτρολογικού σωλήνα τύπου Κουβίδη Φ20 μεσαίου τύπου (ενδεικτικός τύπος medisol - mediflex). Θα χρησιμοποιηθούν στηρίγματα κατάλληλα για την ανάρτηση η την επίτοιχη τοποθέτηση των σωλήνων. Εύκαμπτα τμήματα και μούφες του ίδιου τύπου θα τοποθετούνται υποχρεωτικά σε σημεία καμπής. Όλες οι ενώσεις καλωδίων (παραλληλισμός) θα γίνονται στους ακροδέκτες (κλέμες) του μεγαφώνου.

Τύποι καλωδίων:

  • Ο τύπος μεγαφωνικού καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί είναι ΚΑΛΩΔΙΟ ΗΧΕΙΩΝ TWINAXIAL 2x1.5 (ενδεικτικός τύπος BELDEN 46382).

  • Ο τύπος καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνδεση αναλογικού ήχου των συσκευών και των μικροφώνων είναι ΚΑΛΩΔΙΟ LINE ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ (ενδεικτικός τύπος BELDEN 1508Α).

  • Ο τύπος του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση των κεραιών είναι RG142BU (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK NKXA-15).

  • Ο  τύπος  του  καλωδίου  που  θα  χρησιμοποιηθεί  για  δικτυακή  σύνδεση  συσκευών  είναι  ΚΑΛΩΔΙΟ.

ETHERNET UTP CAT6 4z

1.5.  ΤΟΠΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ Α’

Το κάθε τοπικό ενισχυτικό κέντρο (ΤΕΚ) τύπου Α’ θα εγκατασταθεί εντός ειδικού επίτοιχου ικριώματατος (rack) 19’’, 6U με πόρτα και κλειδί κατάλληλου για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο. Η θέση εγκατάστασης έκαστου τοπικού ενισχυτικού κέντρου θα προσδιοριστεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΑ. Σε κάθε ΤΕΚ θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρική παροχή 230VAC. Στο ικρίωμα του ΤΕΚ τύπου Α’ θα εγκατασταθεί ένας ενισχυτής ισχύος 1x240W (ενδεικτικός τύπος INTER-M PA-6324), ένα πολύμπριζο 8 θέσεων και αν η κεραία μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση 15m τότε μέσα στο rack θα τοποθετηθεί και ο αντίστοιχος πομπός ή δέκτης / αναμεταδότης του ασύρματου συστήματος μετάδοσης.        

 

1.6. ΤΟΠΙΚΟ ΕΝΙΣΧΤΥΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ Β΄

Το κάθε τοπικό ενισχυτικό κέντρο (ΤΕΚ) τύπου Β’ θα εγκατασταθεί εντός ειδικού επίτοιχου ικριώματατος (rack) 19’’, 6U με πόρτα και κλειδί κατάλληλου για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο. Η θέση εγκατάστασης έκαστου τοπικού ενισχυτικού κέντρου θα προσδιοριστεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΑ. Σε κάθε ΤΕΚ θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρική παροχή 230VAC. Στο ικρίωμα του ΤΕΚ τύπου Β’ θα εγκατασταθεί ένας (1) ενισχυτής ισχύος 1x120W (ενδεικτικός τύπος WORK PA-1000), ένα (1) πολύμπριζο 8 θέσεων και αν η κεραία μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση 15m τότε μέσα στο rack θα τοποθετηθεί και ο αντίστοιχος πομπός ή δέκτης / αναμεταδότης του ασύρματου συστήματος μετάδοσης.

 

 

1.7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Το σύστημα διαχείρισης θα εγκατασταθεί σε επιδαπέδιο ικρίωμα (rack) 19’’ 12U στο χώρο ΙΤ στο κεντρικό κτήριο του ΟΚΑΑ. Το σύστημα διαχείρισης θα περιλαμβάνει:

  • ένα (1) ψηφιακό, δικτυακό επεξεργαστή / matrix (ενδεικτικός τύπος BSS AUDIO Z-BLU100) κατάλληλο να διαχειριστεί 12 εισόδους και 8 εξόδους.

  • ένα (1) πολυμηχάνημα αναπαραγωγής ήχου CD/MP3/TUNER (ενδεικτικός τύπος EQUIPSON MULTIPLAYER 4).

  • μία (1) συσκευή ηχογράφησης και αναπαραγωγής προηχογραφημένων μηνυμάτων σε προκαθορισμένο χρόνο (ενδεικτικός τύπος INTER-M PV-6232) συνοδευόμενο από τον αντίστοιχο χρονοπρογραμματιστή TIMER (ενδεικτικός τύπος PW-6242A).

  • ένα (1) switch 8 θυρών (ενδεικτικός τύπος 8-Port 10/100/1000Mbps GO-SW-8G D-Link).

  • ένα ALL IN ONE PC για τον έλεγχο του συστήματος διαχείρισης (ενδεικτικός τύπος LENOVO C20-00 White 19.5" FullHD DualCore 4G/500GB DOS).

  • ένα (1) μικρόφωνο τύπο gooseneck για την ηχογράφηση προηχογραφημένων μηνυμάτων και την εξαγωγή αναγγελιών (ενδεικτικός τύπος AKG CGN 521STS).

  • ένα (1) πολύμπριζο 8 θέσεων.

1.8. ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης απομακρυσμένων μικροφώνων σε διάφορες θέσεις είτε μέσω μικροφωνικού καλωδίου, είτε μέσω καλωδίου δικτύου. Τα μικρόφωνα τύπου gooseneck (ενδεικτικός τύπος AKG CGN 521STS) θα έχουν κουμπί ενεργοποίησης και LED με το οποίο θα φαίνεται αν είναι ενεργοποιημένο.

Στο σύστημα θα εγκατασταθούν ένα (1) απομακρυσμένο μικρόφωνο συνδεδεμένο με μικροφωνικό καλώδιο.

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Στη συνέχεια παρατίθενται οι τεχνικές προδιαγραφές του σημαντικότερου τμήματος του εξοπλισμού.

2.1. ΗΧΕΙΟ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΤΥΠΟΥ PROJECTOR (τεμ. 294)

  • Ηχείο αμφίδρομο τύπου projector
  • Μεγάφωνα: 2x5’’ full range
  • Ισχύς: 12W
  • Με μετασχηματιστή 100V για επιλογή ισχύος 12/6/3 W
  • Ευαισθησία: 91dB (1W/1m)
  • Απόκριση συχνότητας 130Hz-15kHz
  • Αδιάβροχο (IP55)
  • Βάρος (ενδεικτικά) 1,7 kgr.
  • Χρώματος λευκού
  • Διαστάσεις (ενδεικτικά) 138 x 200mm (Δ x B)
  • (ενδεικτικός τύπος CS-206 WORK)

2.2. ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΥΠΟΥ Α’ (τεμ. 14)

  • Ενισχυτής PA ψηφιακός (Class D) ενισχυτής 240W 
  • Απόκριση συχνότητας 70Hz-18kHz.
  • Αρμονική παραμόρφωση μικρότερη από 0.1%.
  • Λόγος σήµατος-προς-θόρυβο (Signal-to-Noise Ratio, S/N) >95dB.
  • Διαθέτει προστασία κατά της υπερθέρμανσης, ρευμάτων εισόδου &      βραχυκυκλώματος εξόδου.
  • Μέγεθος (ενδεικτικά) 3U.
  • Βάρος (ενδεικτικά) 19Kg.
  • Διαστάσεις (ενδεικτικά) 482 x 132 x 280mm (Π x Y x B).
  • (ενδεικτικός τύπος PA-6324 INTER-M).

2.3. ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΥΠΟΥ Β’ (τεμ 8)

  • Ενισχυτής PA ισχύος 120W.
  • Απόκριση συχνότητας 100Hz-16kHz +.
  • Αρμονική παραμόρφωση μικρότερη του 0.1%.
  • Λόγος σήµατος-προς-θόρυβο (Signal-to-Noise Ratio, S/N) >80dB.
  • Διαθέτει προστασία κατά της υπερθέρμανσης, ρευμάτων εισόδου & βραχυκυκλώματος εξόδου.
  • Μέγεθος (ενδεικτικά) 2U.
  • Βάρος (ενδεικτικά) 6Kg.
  • Διαστάσεις (ενδεικτικά) 483 x 89 x 277mm (Π x Y x B).
  • (ενδεικτικός τύπος PA-1000 WORK-EQUIPSON).

2.4.   ΠΟΜΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ AUDIO (τεμ 1)

  • Συχνότητα λειτουργίας: IEEE 802.11a, UNII-1 band from 5200 MHz to 5250 MHz (channels 40-48) and UNII-3 band from 5725 MHz to 5825 MHz (channels 149-165), license-free.
  • Πρωτόκολλο: DIWA.
  • Κάθε πομπός μεταδίδει ένα ή δύο κανάλια ήχου.
  • Το σύστημα κατόπιν επέκτασης θα μπορεί να εγκαθιδρύσει ασύρματο δίκτυο με δυνατότητα μεταφοράς ως 10 σημάτων ήχου.
  • Σε κάθε σύστημα δυνατότητα εγκατάστασης κατόπιν επέκτασης έως πέντε μονάδες πομπών και απεριόριστες μονάδες δεκτών.
  • Υψηλή ποιότητα ηχητικού σήματος στα 24bit/48kHz .
  • THD <0,01% στα 1kHz.
  • Απόκριση συχνότητας: +0.5dB / -1.5 dB στα 20 Hz – 20kHz, ref. 1kHz
  • Δυναμική περιοχή > 105dB(A) στα 1kHz
  • καθυστέρηση 3.6 msec.
  • Συμπίεση: ΟΧΙ
  • Εμβέλεια: έως 1000m point-to-point
  • Ο πομπός διαθέτει module με δύο αναλογικές balanced εισόδους (XLR)
  • Ενδεικτικά LEDs:  Power ON / Start Up / Low Battery Status / XROC mode / Linking Process / Audio transmission
  • Δυνατότητα επιλογών: Power ON / Linking Process / XROC mode
  • Η διαχείριση του συστήματος θα γίνεται μέσω WiFi και ειδικού λογισμικού IOS / android
  • Τροφοδοσία 230V AC (με κατάλληλο τροφοδοτικό)
  • Διαστάσεις: (ενδεικτικά) 142 mm x 64 mm x 247 mm (Π x Υ x Β)
  • Βάρος: (ενδεικτικά) 720g
  • Θερμοκρασιακές συνθήκες (0°C έως +50°C)
  • (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2TX-E + NXP-TM-ANA-E)

2.5. ΔΕΚΤΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ AUDIO (τεμ 21)

 

  • Συχνότητα λειτουργίας: IEEE 802.11a, UNII-1 band from 5200 MHz to 5250 MHz (channels 40-48) and UNII-3 band from 5725 MHz to 5825 MHz (channels 149-165), license-free
  • Πρωτόκολλο: DIWA
  • Το σύστημα κατόπιν επέκτασης θα μπορεί να εγκαθιδρύσει ασύρματο δίκτυο με δυνατότητα μεταφοράς ως 10 σημάτων ήχου.
  • Σε κάθε σύστημα δυνατότητα εγκατάστασης κατόπιν επέκτασης έως πέντε μονάδες πομπών και απεριόριστες μονάδες δεκτών.
  • Υψηλή ποιότητα ηχητικού σήματος στα 24bit/48kHz
  • THD <0,01% στα 1kHz
  • Απόκριση συχνότητας: +0.5dB / -1.5 dB στα 20 Hz – 20kHz, ref. 1kHz
  • Δυναμική περιοχή > 105dB(A) στα 1kHz
  • καθυστέρηση 3.6 msec.
  • Συμπίεση: ΟΧΙ
  • Εμβέλεια: έως 1000m point-to-point
  • Ο πομπός διαθέτει module με δύο αναλογικές balanced εξόδους (XLR)
  • Ενδεικτικά LEDs: Power ON / Start Up / Low Battery Status / Audio Delay / Linking Process / Audio Reception
  • Δυνατότητα επιλογών: Power ON / Linking Process / Audio Delay
  • Η διαχείριση του συστήματος θα γίνεται μέσω WiFi και ειδικού λογισμικού IOS / android
  • Τροφοδοσία 230V AC (με κατάλληλο τροφοδοτικό)
  • Διαστάσεις: (ενδεικτικά) 142 mm x 64 mm x 247 mm (Π x Υ x Β)
  • Βάρος: (ενδεικτικά ) 720g
  • Θερμοκρασιακές συνθήκες (0°C έως +50°C)
  •  (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2RX-E + NXP-RM-ANA-E)

 

2.6.  ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ AUDIO (τεμ 1)

 

  • Συχνότητα λειτουργίας: IEEE 802.11a, UNII-1 band from 5200 MHz to 5250 MHz (channels 40-48) and UNII-3 band from 5725 MHz to 5825 MHz (channels 149-165), license-free
  • Πρωτόκολλο: DIWA
  • Το σύστημα κατόπιν επέκτασης θα μπορεί να εγκαθιδρύσει ασύρματο δίκτυο με δυνατότητα μεταφοράς ως 10 σημάτων ήχου.
  • Σε κάθε σύστημα δυνατότητα εγκατάστασης κατόπιν επέκτασης έως πέντε μονάδες πομπών και απεριόριστες μονάδες δεκτών.
  • Υψηλή ποιότητα ηχητικού σήματος στα 24bit/48kHz
  • THD <0,01% στα 1kHz
  • Απόκριση συχνότητας: +0.5dB / -1.5 dB στα 20 Hz – 20kHz, ref. 1kHz
  • Δυναμική περιοχή > 105dB(A) στα 1kHz
  • καθυστέρηση 3.6 msec.
  • Συμπίεση: ΟΧΙ
  • Εμβέλεια: έως 1000m point-to-point
  • Τροφοδοσία 230V AC (με κατάλληλο τροφοδοτικό)
  • Η διαχείριση του συστήματος θα γίνεται μέσω WiFi και ειδικού λογισμικού IOS / android
  • Διαστάσεις: (ενδεικτικά) 142 mm x 64 mm x 247 mm (Π x Υ x Β)
  • Βάρος: (ενδεικτικά ) 720g
  • Θερμοκρασιακές συνθήκες (0°C έως +50°C)
  •  (ενδεικτικός τύπος NEUTRIK XIRIUM-PRO NXP2RX-E + NXP-RM-RP-E)

2.7.     ΚΕΡΑΙΑ 5GHz 360/12.5 (τεμ 2)

  • Κεραία 5GHz
  • Κέρδος: 9dBi
  • με εύρος εκπομπής 360Ο / 12.5Ο  (H /  V)
  • διαστάσεις (ενδεικτικά - μήκος) 370 mm
  • Βάρος: (ενδεικτικά) 34g
  • Θερμοκρασιακές συνθήκες (0°C έως +50°C)
  • Η κεραία θα είναι συμβατή με τον πομπό / αναμεταδότη του συστήματος ασύρματης μετάδοσης audio
  • συμπεριλαμβάνονται εξαρτήματα στήριξής της
  • (ενδεικτικός τύπος NXA-9-360-12.5 NEUTRIK)

2.8.     ΚΕΡΑΙΑ 5GHz 18/18 (τεμ 21)

  • Κεραία 5GHz
  • Κέρδος: 18dBi στα 5150 έως 5350 MHz καθώς και στα 5725 έως 5875 MHz και 18.5dBi στα 5350 έως 5725 MHz
  • με εύρος εκπομπής 18Ο / 18Ο  (H /  V)
  • διαστάσεις (ενδεικτικά χωρίς το πλαστικό κουτί) 190 x 190  x 30.50 mm
  • Βάρος: (ενδεικτικά) 70g
  • Θερμοκρασιακές συνθήκες (-45C έως +70°C)
  • Η κεραία θα είναι συμβατή με τον δέκτη του συστήματος ασύρματης μετάδοσης audio
  • συμπεριλαμβάνονται πλαστικό κουτί και εξαρτήματα στήριξής της
  • (ενδεικτικός τύπος HUBER+SUHNER 1356.19.0018 + 9091.99.0217)

2.9.     ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΗΧΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

  • Ψηφιακός επεξεργαστής 12 εισόδων mic/line
  • phantom power σε καθεμία είσοδο
  • 8 έξοδοι line.
  • Επεκτασιμότητα σήματος μέσω blu link μηχανημάτων σειράς London.
  • Απόκριση συχνότητας 20Hz – 20kHz(+0.5dB/-1dB),
  • αρμονική παραμόρφωση (THD) <0.1% στο εύρος 20Hz – 20kHz.
  • Αντίσταση εισόδου 3.5kΩ,
  • αντίσταση εξόδου 40Ω (unbalanced) και 20Ω (balanced).
  • Βάρος (ενδεικτικά)  2.9Kg.
  • Διαστάσεις (ενδεικτικά)  483 x 45 x 229mm (Π x Y x B)
  • (ενδεικτικός τύπος BLU100 BSS AUDIO)

2.10.    ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΧΟΥ CD/MP3/TUNER

  • Audio player με δυνατότητα αναπαραγωγής CD (CD-R/-RW and MP3),
  • USB/SD input με δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 & WMA αρχείων
  • AM/FM ψηφιακό tuner με 10 θέσεις μνήμης.
  • Να διαθέτει αντικραδασμική προστασία (Anti-shock system) 40 δευτερολέπτων για το Cd.
  • Δυνατότητα αναζήτησης φακέλων, Random / Play all / Repeat και LCD Display.
  • Είσοδος RS232 (είσοδος ελέγχου) και έξοδο RCA audio out.
  • Να έχει ασύρματο IR τηλεχειριστήριο.
  • Να δέχεται αποθηκευτικά μέσα (USB, SDHC card) χωρητικότητας ως 16Gb.
  • Λόγος σήµατος-προς-θόρυβο (Signal-to-Noise Ratio, S/N) 100dB. 
  • Να διαθέτει οθόνη LCD 2x20 χαρακτήρων.
  • Διαστάσεις: (ενδεικτικά)  483 x 44 x 266mm (Π x Y x B).
  • Βάρος (ενδεικτικά) 2,5 Kg.
  • (Ενδεικτικός τύπος MULTIPLAYER 4 WORK / EQUIPSON)

 

 

2.11.    ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ

 

  • Μπορεί να ηχογραφήσει και να αναπαράγει υψηλής ποιότητας ήχο
  • Απόκριση συχνότητας 80 Hz – 15 kHz aux in, cd in 150 Hz – 10 kHz mic in
  • Καταγραφή MP3 256kbps
  • Μέγεθος μνήμης για αποθήκευση: 900ΜB
  • Σύνδεση με PC μέσω USB
  • Να διαθέτει οθόνη
  • Πρωτόκολλο επικοινωνίας RS-232
  • Διαστάσεις: (ενδεικτικά) 482(W)x88(H)x280(D)mm
  • Βάρος (ενδεικτικά) 4.3kg
  • (ενδεικτικός τύπος PV-6232 INTER-M)

2.12.    ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ TIMER

 

  • Κατάλληλο για τον χρονοποργραμματισμό μηνυμάτων της συσκευής ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ
  • Σύνδεση με PC μέσω USB
  • Πρωτόκολλο επικοινωνίας RS-232
  • Να διαθέτει οθόνη
  • Διαστάσεις: 482(W)x88(H)x280(D)mm
  • Βάρος 4.8kg
  • (ενδεικτικός τύπος PW-6242A INTER-M)

 

 

2.13.    ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΥΠΟΥ GOOSNECK ΜΕ ΒΑΣΗ

  • Μήκος λαιμού 50 cm
  • Διαθέτει καρδιοειδή κάψα
  • Απόκριση συχνότητας 70Hz – 18kHz
  • EIN: 30dB(A)
  • SNR: 64dB(A)
  • Σύνδεση: βύσμα τύπου XLR-M
  • Διαθέτει διακόπτη με προγραμματιζόμενες λειτουργίες (PTT, PTM, ON/OFF, low cut on/off)
  • Διαθέτει ενδεικτικό LED για τη κατάσταση του μικροφώνου
  • Υψηλής αντοχής σταθερή βάση
  • Απόκριση συχνότητας 70Hz – 200kHz.
  • Διαστάσεις: 500 x 500 x 20mm (M x Y x Δ).
  • Βάρος 960gr
  • (ενδεικτικός τύπος CGN 521STS AKG)

 

3.    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

 

3.1. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΗΧΟΣΤΑΘΜΗΣ ΣΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ

Ισχύς μεγαφώνων: 12W  (6W+6W)

Απόδοση μεγαφώνων: SPL 91dB (1W/1m)

Τα μεγάφωνα θα τοποθετηθούν σε οριζόντια απόσταση από 12m έως 17m απόσταση μεταξύ τους (ανάλογα με το κτήριο – βλέπε σχέδιο οριζοντιογραφίας) και σε ύψος κατά κανόνα περίπου 3m πάνω από το επίπεδο ακοής ενός ανθρώπου στεκούμενου όρθιου επί της αποβάθρας φόρτωσης. Το δυσμενέστερο σημείο αναμένεται να είναι στο μέσον μεταξύ των μεγαφώνων 17 / 2 = 8.5m σε βάθος 5m και ύψος 3m. Δηλαδή σε απόσταση 10.3 m από κάθε μεγάφωνο.

Στη θέση αυτή η αναμενόμενη άμεση (direct) ηχοστάθμη προερχόμενη από ένα μεγάφωνο θα είναι SPL = 91 + 10log(6) – 20log(10.3) = 91 + 7.8 –  20.3 = 78.5 dB.

Επειδή στη θέση αυτή θα επενεργούν δύο μεγάφωνα η αναμενόμενη ηχοστάθμη θα είναι SPL = 78.5 + 10log(2) = 78.5 + 3 = 81.5 dB.

Λόγω ανάκλασης στην οροφή η αναμενόμενη ηχοστάθμη θα είναι SPL = 81.5 + 10log(2) = 81.5 + 3 = 84.5 dB.

Η ανωτέρω τιμή δεν λαμβάνει υπόψη τη θετική επίδραση από ανακλάσεις στο δάπεδο της αποβάθρας, στην τοιχοποιία του υπόστεγου καθώς και μείωση λόγω κατευθυντικότητας του ηχείου. Όμως το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να μην διαφέρει κατά πολύ από το ανωτέρω.

3.2. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ AUDIO

 

 

Μέγιστη απόσταση πομπού δέκτη στη συγκεκριμένη εφαρμογή μετράται σε περίπου 360m (μεταξύ κτηρίου με α/α 1 και κτηρίου με α/α 11).

Το σύστημα XIRIUM-PRO έχει εμβέλεια ως 1000m χωρίς εμπόδια ή άλλες παρεμβολές. Το σύστημα επιτυγχάνει την ψηφιακή μετάδοση αξιοποιώντας αλγορίθμους γραμμικής παρεμβολής και άλλες για να βελτιώνει το σήμα εισόδου εκμεταλλευόμενο ανακλάσεις του σήματος εκπομπής σε κτήρια και στο έδαφος.

Επίσης σε περίπτωση παρεμβολών μπορεί να λειτουργήσει με ένα αντί για δύο κανάλια εκπομπής (στη προκειμένη περίπτωση χρειάζεται ένα κανάλι εκπομπής) για να αξιοποιήσει μεθόδους για τον περιορισμό της επίδρασης άλλων εκπομπών στο ίδιο φάσμα. 

 

Η κεραία του πομπού στο κτήριο διοίκησης (κτήριο με α/α 01) θα είναι παντοκατευθυντικής δέσμης ως προς το οριζόντιο επίπεδο για να μπορούν όλοι οι δέκτες να λάβουν σήμα και στενής δέσμης ως προς το κατακόρυφο επίπεδο.

Η κεραία των δεκτών / αναμεταδοτών θα είναι στενής δέσμης ως προς το οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο και θα σημαδεύουν την κεραία στο κτήριο με α/α 01.

Λόγω της μεγάλης απόστασης κάποιων δεκτών επιλέγεται στο κτήριο με α/α 07 να τοποθετηθεί αναμεταδότης με κεραία παντοκατευθυντικής δέσμης ως προς το οριζόντιο και στενής δέσμης ως προς το κατακόρυφο επίπεδο για να είναι βέβαιο ότι τα κτήρια με α/α 08, 09, 10 και 11 θα λαμβάνουν επαρκές σήμα.

Συνημμένα υποβάλλονται σχέδια μελέτης (οριζοντιογραφία και διάγραμμα) και ενδεικτική προμέτρηση των υλικών που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του έργου.

Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα εκτελεστούν μέχρι της πλήρους περαίωσής τους υπό τη επίβλεψη και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας μας. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές και η δαπάνη του έργου θεωρείται ως κατ’ αποκοπή τίμημα στο σύνολό του.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ





            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

- κ. Πρόεδρο

- κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο

- Διεύθυνση Δ/Ο Υπηρεσιών

- Τμήμα Προμηθειών