O καιρός σήμερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΙΧΘΥΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑYΓΕΙΑ & ΣΤΟ WWW.OKAA.GR


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΚ/ΤΩΝ

ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πληροφ. : Β. ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ


ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

210 4007880


Ημερομηνία

01-07-2016


Αρ. Πρωτοκ. 
3544




Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η


ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΙΧΘΥΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ,

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ

 

O ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ Α.Ε. (ΟΚΑΑ ΑΕ), σύμφωνα με τη υπ΄αριθ. 99/19-05-2016 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., προκηρύσσει, Πρόχειρο Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό παραχώρησης δικαιώματος συλλογής και αποκομιδής των ξύλινων Παλετών και ξύλινων Ιχθυοκιβωτίων που εγκαταλείπονται από τους συναλλασσόμενους στην αίθουσα δημοπρασίας στο Υποκατάστημα του Ο.Κ.Α.Α. στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, έναντι μηνιαίου οικονομικού τιμήματος καθοριζόμενου κατ΄ αποκοπή. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης,  παραχώρησης του δικαιώματος περισυλλογής και απομάκρυνσης των ξύλινων  παλετών  της Ιχθυόσκαλας Πειραιά είναι τα δύο (02) έτη.

Οι υποψήφιοι χρήστες δικαιώματος δύναται να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που παράγουν, μεταποιούν ή εμπορεύονται παλέτες ή εταιρείες ανακύκλωσης προϊόντων ξυλείας – πλαστικού κ.λ.π.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι χρήστες θα υποβάλλουν κλειστές έγγραφες οικονομικές προσφορές μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο με υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό στο πρωτόκολλο της Ιχθυόσκαλας Πειραιά έως την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού, ήτοι 20η Ιουλίου 2016, ημέρα Πέμπτη και μέχρι ώρα 13.00 μ.μ.                                                                                                                                                                                                                                              

Στο σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπογραφεί μεταξύ του ΟΚΑΑ ΑΕ και εταιρείας υπό την νομική μορφή ΑΕ, & ΕΠΕ θα προστίθεται ο σχετικός όρος ότι: «θα συμβάλλονται ως εκ τρίτου συμβαλλόμενοι τα μέλη της ΕΠΕ για δε τις ΑΕ ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτών, ατομικώς ευθυνόμενοι για κάθε οικονομική υποχρέωση της εταιρείας προς τον ΟΚΑΑ ΑΕ αλληλέγγυοι και εις ολόκληρο έκαστος μετά της ΕΠΕ ή της ΑΕ» Για την περίπτωση της Ετερορρύθμου Εταιρείας αντίστοιχο όρο θα υπογράφει και ο ετερόρρυθμος εταίρος.

Στη σύμβαση που θα υπογραφεί θα περιληφθούν όλοι οι γενικοί και οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα διακήρυξη, καθώς και η υποχρέωση του αναδόχου να τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ιχθυοσκαλών, τις εγκυκλίους της Διοίκησης του Οργανισμού και αφορούν την λειτουργία των Ιχθυοσκαλών , καθώς και την υποχρέωσή του να εφοδιασθεί με τις απαιτούμενες  άδειες εισόδου.

Ο ΟΚΑΑ ΑΕ δεν αναλαμβάνει ουδεμία δέσμευση - υποχρέωση όσον αφορά την έγκριση και τις προϋποθέσεις εκδόσεως οιασδήποτε απαιτούμενης άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας της συλλογής των ξύλινων παλετών και ξύλινων ιχθυοκιβωτίων, ούτε εγγυάται την συλλογή ελάχιστου αριθμού αυτών ανά μήνα.

Η αποζημίωση του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. για την συλλογή  από τον χώρο της δημοπρασίας της Ιχθυόσκαλας Πειραιά, θα είναι κατά μήνα, θα διαμορφωθεί με κριτήριο την υψηλότερη από οικονομική άποψη, για τον ΟΚΑΑ ΑΕ, προσφορά εκ των αιτουμένων την παραχώρηση του δικαιώματος συλλογής ξύλινων παλετών και ξύλινων ιχθυοκιβωτίων με ελάχιστη τιμή εκκίνησης το ποσό των 1.000,00 € ανά μήνα.

Το ποσό της επιτευχθείσης κατά τον διαγωνισμό κατ’αποκοπών αποζημιώσεως ανά μήνα, όπως αυτό θα διαμορφωθεί τελικά, θα παραμείνει σταθερό εως και το τέλος της υπογραφείσας διετούς σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος.

Πλέον της επιτευχθείσης κατά τον διαγωνισμό τιμής αποζημιώσεως περισυλλογής – αποκομιδής, διάθεσης  ξύλινων παλετών ο ανάδοχος υποχρεούται και στην καταβολή Φ.Π.Α. 24 % επί του συνολικού τιμήματος αποζημιώσεως συλλογής και διαθέσεως παλετών. Η καταβολή του τιμήματος θα γίνεται κάθε μήνα από την 1η έως την 15η μέρα.

Κατά την υπογραφή της συμβάσεως θα καταβληθεί εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης ποσού 1.000,00 € η οποία θα παραμείνει στον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης και θα επιστραφεί άτοκα στον ανάδοχο με τη λήξη της σύμβασης εάν δεν καταπέσει υπέρ του Οργανισμού.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 

                  Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποβάλλουν στο Πρωτόκολλο του Υποκαταστήματος του ΟΚΑΑ Α.Ε. στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά τα παρακάτω δικαιολογητικά :

                  1)  Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του υποψήφιου αναδόχου για την προσκόμιση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κατακύρωση του αποτελέσματος τα παρακάτω δικαιολογητικά:

                  α)  Για τις ΟΕ και ΕΕ υποβάλλεται αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού της εταιρείας από την αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. και βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ. Για τις ΑΕ υποβάλλεται το ΦΕΚ σύστασης της εταιρείας, αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού από την αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. και βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ. Για τις ΕΠΕ υποβάλλεται το ΦΕΚ σύστασης της εταιρείας, αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού από την αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. και βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

                  β) Για τις ατομικές επιχειρήσεις υποβάλλεται βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ και αν η επιχείρηση έχει απογραφεί στο Γ.Ε.ΜΗ. βεβαίωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

γ)  Για τις υπό ίδρυση επιχειρήσεις υπεύθυνη δήλωση για τη νομική μορφή της υπό σύστασης επιχείρησης, την εταιρική ή μετοχική σύνθεση, την έδρα, το κεφάλαιο.

δ) Έγγραφα νομιμοποίησης των νομίμων εκπροσώπων και διαχειριστών του νομικού προσώπου, ανάλογα με το είδος αυτού. Οι ανωτέρω βεβαιώσεις εκδίδονται από την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. καθώς και επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων.

            ε) Πιστοποιητικό περί μη πτωχεύσεως και μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση του χρήστη που ασκεί ατομική επιχείρηση ή της χρήστριας εταιρείας και των νόμιμων εκπροσώπων αυτής, στην περίπτωση νομικού προσώπου.

στ)  Βεβαίωση για μη ύπαρξης οποιασδήποτε οφειλής προς ΟΚΑΑ ΑΕ και τα Υποκαταστήματα  

του  από τον υποψήφιο χρήστη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Για νομικά πρόσωπα, αντίστοιχη βεβαίωση  απαιτείται και για τους εταίρους ή μετόχους αυτού.

 ζ)  Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε ισχύ.

2)  Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με την οποία ο υποψήφιος ανάδοχος δηλώνει ότι αποδέχεται όλους τους όρους της παρούσας Διακήρυξης.

3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με την οποία ο υποψήφιος ανάδοχος δηλώνει ότι αποδέχεται και θα εφαρμόζει τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ιχθυοσκαλών (ΚΥΑ 319961/2909/02-06-1976 ΦΕΚ 823/13/22-6-1976).

4)  Την οικονομική προσφορά με το προσφερόμενο τίμημα σε σφραγισμένο φάκελο για την μηνιαία κατ’αποκοπή αποζημίωση του ΟΚΑΑ Α.Ε.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή Διαγωνισμού την 20η/07/2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 μ.μ., ενώπιον των υποψηφίων αναδόχων. Προσφορές που υποβάλλονται μετά την 13.00 μ.μ. της 20ης/07/2016 δεν αποσφραγίζονται, αλλά επιστρέφονται ως εκπρόθεσμες.                                                                                                                                                                                                                               

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με βάση την μεγαλύτερη από οικονομική άποψη για τον ΟΚΑΑ Α.Ε προσφορά.

Ο πλειοψηφών ανάδοχος υποχρεούται εντός 15 ημερών από την κατακύρωση να προσκομίσει τα δικαιολογητικά νομιμοποίησης της περίπτωσης 1 σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τον ΟΚΑΑ Α.Ε ο πλειοψηφών ανάδοχος καλείται για την υπογραφή σύμβασης εντός 10 ημερών.

Σε περίπτωση που ο προς ον η κατακύρωση δεν τηρήσει τις παραπάνω προθεσμίες για την προσκόμιση των νομιμοποιητικών εγγράφων, ο ΟΚΑΑ Α.Ε δύναται να προχωρήσει στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης συλλογής ξύλινων παλετών στον αμέσως επόμενο στον πίνακα κατάταξης.  

Ο ΟΚΑΑ ΑΕ διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης, αναβολής ή κήρυξης άγονου του διαγωνισμού, σε οποιοδήποτε στάδιο. Στις περιπτώσεις αυτές οι υποψήφιοι δεν δικαιούνται οποιαδήποτε αποζημίωση για οποιαδήποτε θετική ή/και αποθετική ζημία τους από οποιονδήποτε λόγο ή αιτία ιδίως δε και ενδεικτικώς για δαπάνες, στις οποίες υπεβλήθησαν από την προετοιμασία ή συμμετοχή τους στη διαδικασία εκμίσθωσης ή για αποθετική ζημία τους ή διαφυγόντα κέρδη από την προσδοκία χρήσεως του δικαιώματος.

Το ΔΣ του ΟΚΑΑ ΑΕ έχει δικαίωμα να απορρίπτει προσφορές που δεν θεωρούνται αξιόπιστες, βάσει των νομιμοποιητικών εγγράφων των ενδιαφερόμενων

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

            Ενστάσεις κατά της παρούσας προκήρυξης υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΟΚΑΑ Α.Ε, εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ανάρτηση της στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ ΑΕ (www.okaa.gr).   

             

            Η υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού γίνεται ενώπιον της Επιτροπής Αποσφραγίσεως και Αξιολογήσεως των Προσφορών και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, η οποία μετά από σύντομη διαβούλευση αποφαίνεται επί των ενστάσεων.

 

ΔΩΣΙΔΙΚΙΑ 

 

            Για κάθε διαφωνία που ήθελε ανακύψει από την παρούσα διακήρυξη αρμόδια κατά τόπων είναι τα Δικαστήρια Αθηνών. 

             

         Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες, ενστάσεις, παρατηρήσεις ή ερωτήσεις, στην διεύθυνση ΥΠΟΚ/ΜΑ Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. - ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΙΜΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, Τ.Κ. 18755, τηλέφωνο 210-4007880, φαξ 210-4007827, e-mail: v.katsiotis@okaa.gr., κ. Βασίλειος Κατσιώτης, Γενικός Διευθυντής Υποκαταστημάτων.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ