O καιρός σήμερα

Παγκόσμια καμπάνια "Αγαπώ την Αγορά μου "

Αθήνα, 14/5/2018

Δελτίο Τύπου

Αγαπώ την Αγορά μου

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε τo φεστιβάλ “Love your local market” -“Αγαπώ την Αγορά μου”, που διοργανώθηκε στις 4 Μαΐου 2018 στη Λαχαναγορά Ρέντη από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ). Η μεγάλη γιορτή των αγορών, κατάφερε και φέτος να επιτύχει το στόχο της αναδεικνύοντας και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα του διεθνούς καμπάνιας “Markets: close to your heart”!


Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο σειρά από μουσικές εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα, να γνωρίσει Έλληνες σχεδιαστές στο pop up designers market by Andydote Fair και να δοκιμάσει γεύσεις από τους πρωταγωνιστές της street food σκηνής: ποντιακούς γκεζλεμέδες από το Food Truck, chicken burgers από την καντίνα Uberness, hot dogs με τέσσερα διαφορετικές επιλογές από το Johnnie Hot Dog, vegan γεύσεις από το falafeladiko κ.α.


Tη γιορτή άνοιξαν νέοι καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών οι οποίοι δημιούργησαν έργα μεγάλης κλίμακας εμπνεόμενοι από το χώρο και το θέμα της ημέρας σε ένα ανεπανάληπτο live art project, ενώ οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις πρωτότυπες δράσεις του Συνεταιρισμού ΖΑΓΟΡΙΝ.


Οι μουσικές επιλογές της ανοιχτής αυτής γιορτής είχαν σκοπό να καταστήσουν την αγορά προορισμό για όλους και το πέτυχαν. Στον άπλετο υπαίθριο χώρο στήθηκαν 3 stages που κάλυψαν τα ακούσματα και των πιο δύσκολων επισκεπτών. Εκεί ήταν οι DJs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92,6 Ζωζεφίνα Γκιόκα, Μαρία Παπιδάκη και Αδριανός Παπαδέας, ο συνθέτης και λαϊκός τραγουδιστής Βαγγέλης Κορακάκης και η μοναδική Έλενα Παπαρίζου που ξεσήκωσαν το κοινό.


Παράλληλα οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή και ενημερώθηκαν από σημαντικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών: Γιατροί του Κόσμου, Χαμόγελο του Παιδιού, Πράξις, Μπορούμε, Givemed.

Στόχος, της διοργάνωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ Αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, καθώς και της χονδρικής με τη λιανική αγορά , η συνάντηση μικρών και μεγάλων τοπικών αγορών και η ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας, από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, βασικό προμηθευτή με τις καλύτερες πρώτες ύλες της ελληνικής αγοράς και της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 5 Μαΐου, υπογράφηκε στο  Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης,  Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Αγορών που συμμετέχουν στην παγκόσμια καμπάνια “Love Your Local Market”- “Αγαπώ την Αγορά μου» 2018. Την διοργάνωση φιλοξένησε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας  Ένωσης Χονδρεµπορικών Αγορών (WUWM). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 30 εκπρόσωποι 19 Αγορών, από 14 χώρες.

Ραντεβού του χρόνου πάλι!

www.loveyourlocalmarket.gr

www.okaa.gr