O καιρός σήμερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Ιχθυόσκαλα Χίου Μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό Κέντρο Τροφίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ)

Η ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΧΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

Την πρόταση του Οργανισμού για την εξέλιξη της Ιχθυόσκαλας Χίου σε διαμετακομιστικό κέντρο οπωροκηπευτικών, κρεάτων και φυσικά αλιευμάτων, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού κ. Δημήτριος Κουτσοθεόδωρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Αμαλία Πολυδωροπούλου.


Κατά την παρουσίαση αναπτύχθηκαν πιθανές εκδοχές από την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας Χίου, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της και έτι περαιτέρω τη συμβολή της στην επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής. Οι προτάσεις που περιλαμβάνουν ενίσχυση μικρών τοπικών παραγωγών, τροφοδοσία πλοίων, αξιοποίηση με βάση το θεματικό και γαστρονομικό τουρισμό κ.α. επεξεργάζονται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ούτως ώστε αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός να έχει όραμα και να απολαμβάνει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή αλλά και θεσμική στήριξη.

Τα στελέχη του Ο.Κ.Α.Α., δεσμεύτηκαν παράλληλα να επεκτείνουν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» και «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες παράλληλα με εκπαιδευτικά προγράμματα που θα φέρουν σε επαφή τη νέα γενιά με τις δραστηριότητες της Ιχθυόσκαλας και του Οργανισμού.

Από τη Διοίκηση του ΟΚΑΑ