O καιρός σήμερα

Στον ΟΚΑΑ η νέα Ιχθυόσκαλα Βόλου Γ. Καρασμάνης: «Ενισχύουμε την Αλιεία με σύγχρονες υποδομές»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον ΟΚΑΑ η νέα Ιχθυόσκαλα Βόλου
Γ. Καρασμάνης: «Ενισχύουμε την Αλιεία με σύγχρονες υποδομές»



Σύμβαση παραχώρησης της Ιχθυόσκαλας Βόλου στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α - Α.Ε) υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Κ.Α.Α. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η σύμβαση υπεγράφη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον κ. Καρασμάνη και τη Διοίκηση του Ο.Κ.Α.Α.  Με τη σύμβαση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο, παραχωρεί τη Διοίκηση και Διαχείριση της νεότευκτης Ιχθυόσκαλας Βόλου στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στον οποίο ανήκουν και άλλες 11 Ιχθυόσκαλες του Δημοσίου σε όλη την Ελλάδα.

Η κατασκευή της Ιχθυόσκαλας Βόλου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία 2007-2013», με συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκατ. ευρώ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερης ανάπτυξης της αλιείας και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων μέσα από τις δραστηριότητες του Οργανισμού, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και κυρίως των Ελλήνων παραγωγών.

«Δείχνουμε με πράξεις ότι η ανάπτυξη στον τόπο μας γίνεται βήμα-βήμα σε κάθε κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και πρόσθεσε ότι: «Με την λειτουργία της νέας Ιχθυόσκαλας στηρίζουμε την Αλιεία με μια νέα και σύγχρονη υποδομή, ικανή να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην εμπορία των αλιευτικών προϊόντων της χώρας μας ιδίως μέσα από το λιμάνι του Βόλου όπου και διακινείται καθημερινά μεγάλος όγκος αλιευμάτων από τις ελληνικές θάλασσες».



Πηγή