O καιρός σήμερα

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ

“ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ”

Μια πρωτόγνωρη, βιωματική και διδακτική παρουσίαση παιδικού βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 όσοι επισκέφθηκαν το Αμφιθέατρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Ρέντη. Υπό την οργάνωση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., περισσότερα από 100 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των όμορων με την Κεντρική Αγορά Δήμων, παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το Αλφαβητάρι της Παιδικής Διατροφής» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Αστερία Σταματάκη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα  διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού από την Ομάδα Ευπαλίνος.

Μέσα από μικρούς γρίφους βασισμένους στο «Αλφαβητάρι», τα παιδιά αναζήτησαν φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα μέσα στην Αγορά του Καταναλωτή και κατανόησαν με διασκεδαστικό τρόπο τις διατροφικές ομάδες της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, συμπληρώνοντας μια τρισδιάστατη αναπαράσταση της. Παράλληλα γνώρισαν τα καταστήματα, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της Αγοράς.

Ακολούθησαν γευστικές δοκιμές από το Α ως το Ω, καθώς οι άνθρωποι της Αγοράς του Καταναλωτή πρόσφεραν στους μικρούς μας φίλους μικρά υγιεινά εδέσματα και χυμούς. Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν τόσο για τη σημασία των καλών διατροφικών συνηθειών, όσο και για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη που αναπτύσσει ο ΟΚΑΑ Α.Ε. το τελευταίο διάστημα στηρίζοντας έμπρακτα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προσφέροντας δεκάδες τόνους τροφίμων.