O καιρός σήμερα

Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την επίβλεψη λειτουργιών και συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και τις εργασίες Τεχνικού Ασφαλείας του Υποκαταστήματος Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. Ιχθυόσκαλας Καλύμνου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΠΛΗΡ. : Α. ΣΑΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 4821111

Εσωτ. 0107

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

26-2-2016

ΑΡ. ΠΡΩΤ.

1018


                                                                                    

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ www.okaa.gr

     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 37/22-02-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβούλιου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. σας καλούμε όπως μέχρι την Παρασκευή 04-03-2016 και ώρα 12:00π.μ.,να υποβάλετε στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κέννεντυ 1 & Πύργου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, τ.κ. 182 33, έγγραφη κλειστή οικονομική προσφορά για το έργο «Σύμβαση παροχής υπηρεσιών, για την επίβλεψη λειτουργιών και συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και τις εργασίες Τεχνικού Ασφαλείας του Υποκαταστήματος Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. Ιχθυόσκαλας Καλύμνου», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού 6.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. 16% για 2 χρόνια.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 

1.        Νομικό Πλαίσιο

Η υπηρεσία του Υπεύθυνου επίβλεψης – συντήρησης και λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων προβλέπεται στο Β.Δ 16/1950 και στις τροποποιήσεις αυτού που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν

Η υπηρεσία του Τεχνικού Ασφάλειας  υπαγορεύεται από το Νόμο 1568/85, το Π.Δ. 294/88, το Π.Δ. 17/96 και  το Π.Δ. 95/99.

2.        Πεδίο Εφαρμογής των Υπηρεσιών του Υπεύθυνου Τεχνικής Επίβλεψης

Ο Τεχνικός Επίβλεψης λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την εκτέλεση της εγκαταστάσεως σύμφωνα με την χορηγηθείσα σχετική άδεια και του εν ισχύ εκάστοτε κανονισμούς και τα δεδομένα της επιστήμης και της πείρας και να εφαρμόζει τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις για την καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργία της εγκαταστάσεως , φροντίζοντας για την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού στην εγκατάσταση και παντός άλλου.

Οφείλει να επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις σε τακτικά διαστήματα για την λειτουργία  ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού  και παντός τρίτου και να αναγράφει τις τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις του για την βελτίωση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων σε τηρούμενο βιβλίο ημερολόγιο, που θα υποβάλει στο Διευθυντή  της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου.

Σε περίπτωση που οι παρατηρήσεις και υποδείξεις του δεν τακτοποιηθούν από την Διεύθυνση της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου ουδεμία ευθύνη θα φέρει για τυχόν ατύχημα ή δυσλειτουργία της εγκατάστασης .

Ο Τεχνικός Επίβλεψης  υποχρεούται να υπογράφει και να εκδίδει κάθε σχετικό έγγραφο, μελέτη, σχέδια κλπ έχοντα σχέση με την ειδικότητα του, το οποίο θα χρειάζεται η Ιχθυόσκαλα  Καλύμνου.

Επίσης είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί την ισχύ όλων των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία αδειών της Ιχθυόσκαλας και να ενημερώνει τον Διευθυντή της Ιχθυόσκαλας για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν από κοινού για την ανανέωση ή επέκτασή τους.

Σε συνεργασία με τη Δ/νση Υποστηρικτικών Λειτουργιών του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., θα συντάσσει προδιαγραφές απαιτούμενων προς εκτέλεση έργων και θα βοηθά στην Επίβλεψη αυτών κατά την εκτέλεσή τους.

3.        Πεδίο Εφαρμογής των Υπηρεσιών του Τεχνικού Ασφαλείας  

Ο Τεχνικός Ασφάλειας θα είναι υπεύθυνος για το προσωπικό του εργοδότη (μόνιμο και εποχιακό, με σύμβαση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, έμμισθη εντολή).

Οι υπηρεσίες Τεχνικού Ασφάλειας είναι αυτές που περίγραφαν κατωτέρω. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας που αναφέρθηκαν ως «Νομικό Πλαίσιο», ο ρόλος του Τεχνικού Ασφαλείας είναι συμβουλευτικός στη διοίκηση του εργοδότη. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που θα παρέχει στον εργοδότη είναι εξής:

  • Ολοκληρωμένο υπόδειγμα νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διεκπεραίωση από τον εργοδότη των απαιτούμενων διαδικασιών με την Επιθεώρηση Εργασίας : γραπτή ανάθεση και αποδοχή καθηκόντων Τ.Α., πρόγραμμα επισκέψεών του, βιβλία που απαιτούνται εκ του νόμου.
  • Παρουσία Τεχνικού Ασφάλειας (ΤΑ) για τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, κατανεμημένες σε ετήσιο προγραμματισμό ωρών απασχόλησης.
  • Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου (Π.Δ. 17/96, Π.Δ. 159/99).
  • Εποπτεία συστήματος πυροπροστασίας, έκτακτης ανάγκης και διαφυγής.
  • Συμβουλές για θέματα εργονομικού σχεδιασμού μεμονωμένων θέσεων και χώρων εργασίας.

4.   Χρόνος Απασχόλησης

Ο υπεύθυνος Τεχνικής Επίβλεψης δεν υποχρεούται σε τήρηση οποιουδήποτε ωραρίου. Υποχρεούται όμως να φροντίζει για τη απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου.

Ο Τεχνικός Ασφαλείας θα απασχολείται στις εγκαταστάσεις του εργοδότη 50 ώρες ετησίως, κατανεμημένες σε κάθε εγκατάσταση ανάλογα με τον αριθμό των απασχολουμένων σ' αυτή. Ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης του Τεχνικού Ασφαλείας υπολογίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τις υποδείξεις της επιθεώρησης εργασίας

Ο εργοδότης θα παράσχει στον Τεχνικό Ασφαλείας  γραφείο εφοδιασμένο με ΡC περιλαμβανομένου fax/modem και εκτυπωτή, καθώς και σταθερή τηλεφωνική γραμμή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην Ιχθυόσκαλα Καλύμνου. 

5.   Παροχή πληροφοριών - εχεμύθεια

Η Ιχθυόσκαλα Καλύμνου θα παρέχει στον Τεχνικό Ασφαλείας όλες τις πληροφορίες, διαδικασίες, εγχειρίδια, τεχνικές πληροφορίες, αρχεία, και άλλο υλικό το οποίο είναι απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Ο Τεχνικός Ασφαλείας δεσμεύεται να διατηρήσει τις αρχές του επιχειρησιακού απορρήτου, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

6.    Επικοινωνία – Ειδοποιήσεις

Ο Τεχνικός Ασφαλείας θα αναφέρεται στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του εργοδότη, ήτοι στο Διευθυντή Υποκαταστήματος Ιχθυόσκαλας Καλύμνου και θα παρέχει στον εργοδότη γραπτές και προφορικές υποδείξεις και συμβουλές σε θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες του. Ο Τεχνικός Ασφάλειας θα καταγράφει τις γραπτές υποδείξεις του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας, στο βιβλίο Γραπτών Υποδείξεων του Τεχνικού Ασφάλειας που θα τηρεί ο εργοδότης, το οποίο θα σελιδομετρηθεί και θα θεωρηθεί από την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας.

Αμέσως μετά την καταγραφή κάθε υπόδειξης του Τεχνικού Ασφαλείας, ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του εργοδότη θα υπογράφει ώστε να πιστοποιείται ότι έλαβε γνώση των υποδείξεων που υποβλήθηκαν.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

- κ. Πρόεδρο

- κ.  Διευθύνοντα Σύμβουλο

- Διεύθυνση Δ/Ο Υπηρεσιών

 • Τμήμα Προμηθειών  

-  Υποκατάστημα Ιχθ/λας Καλύμνου