O καιρός σήμερα

Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την Προμήθεια σαράντα (40) απορριµµατοδεκτών 1.300lit για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης απορριμμάτων των χώρων της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦ: Χ.ΝΙΑΤΣΗ

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210-4821 111

Εσωτ: 0130

 

Ημερομηνία

16-03-2016

 

Αρ.Πρωτοκ.

1449

 

                                                                                                                                                                               

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

            Εν συνεχεία της υπ’ αριθ. 26/10-2-2016 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., σας καλούμε μέχρι την Τετάρτη 23-03-2016 και ώρα 13:00 μ.μ., να καταθέσετε στα γραφεία του Οργανισμού (γραφείο Πρωτοκόλλου), Κέννεντυ 1 & Πύργου, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, κλειστό φάκελο που θα περιέχει έγγραφη οικονομική προσφορά για την «Προμήθεια σαράντα (40) απορριµµατοδεκτών 1.300lit για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης απορριμμάτων των χώρων της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.», προϋπολογιζόμενης δαπάνης έως του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων (€ 15.000,00), πλέον Φ.Π.Α. 23%.

Οι προσφορές θα αποσφραγισθούν από αρμόδια για το σκοπό αυτό Επιτροπή, με κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη τιμή.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ       

1.      ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι προς προμήθεια μεταλλικοί τροχήλατοι κάδοι απορριμμάτων θα πρέπει :

α. Να είναι καινούριοι, αμεταχείριστοι, πρόσφατης κατασκευής, όχι πέραν ταυ έτους, κατάλληλοι για ασφαλή και υγιεινή απόθεση οικιακών, εμπορικών και ελαφρών βιομηχανικών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασιών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

β. Να είναι εύχρηστοι και να πληρούν διεθνείς εργονομικούς κανόνες. Η κατασκευή τους να είναι σύμφωνα µε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 840-2/3/4/5/6.

γ. Να µην καταστρέφονται εύκολα από μηχανικές καταπονήσεις ή και από κακή χρήση και να έχουν μεγάλη αντοχή σε βανδαλισμούς.

δ. Να φέρουν 4 τροχούς, έναν σε κάθε γωνία του κάδου, καθώς και σύστημα ανάρτησης για την ανύψωση και ανατροπή τους από αντίστοιχους διεθνών προδιαγραφών ανυψωτικούς μηχανισμούς απορριμματοφόρων οχημάτων και πλυντηρίων κάδων, τύπου περιστροφέα µε πείρους ανάρτησης.

ε. Οι διαστάσεις των κάδων να είναι κατάλληλες για μηχανική αυτοματοποιημένη αποκομιδή απορριμμάτων για όλους τους τύπους των απορριμματοφόρων οχημάτων (και πλυντηρίων κάδων).

2.      ΚΥΡΙΩΣ ΣΩΜΑ (ΚΟΡΜΟΣ)

 

α. Η χωρητικότητα σε απορρίμματα των κάδων 1300 λίτρων να είναι τουλάχιστον 1.240 λίτρα

β. Το κυρίως σώμα των κάδων να είναι από υψηλής ποιότητας χαλυβδόφυλλα (ή αλουµινόφυλλα) και να φέρει ειδικές ενισχύσεις / πρεσαριστές νευρώσεις, ώστε να αποφεύγεται η παραμόρφωση των τοιχωμάτων του κατά τη χρήση.

 

γ. Το κυρίως σώµα των κάδων να έχει κωνική µορφή (σχήµα κόλουρης πυραµίδας) µε προς τα άνω συνεχώς αυξανόμενη διατοµή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η µέγιστη δυνατή σταθερότητά τους έναντι τυχόν ανατροπής τους, καθώς και η πλήρης και εύκολη εκκένωσή τους από τα απορρίµµατα µε ολίσθηση, κατά την ανατροπή τους από τους μηχανισμούς ανύψωσης.

δ. Να έχει ειδικό «νεροχύτη» ή ειδικό υπερυψωμένο χείλος για την αποφυγή εισόδου νερών της βροχής εντός των κάδων.

ε. Το χείλος των κάδων περιμετρικά, στο επάνω µέρος, θα πρέπει να τερµατίζει σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιφερειακά πλαίσιο µε στρογγυλεμένες γωνίες ή σε σωλήνα διαμέτρου τουλάχιστον 20 χιλιοστών, ώστε να εξασφαλίζει πρόσθετη σταθερότητα και ασφάλεια της όλης κατασκευής.

στ. Οι κάδοι θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από χαλυβδοελάσµατα, πάχους τουλάχιστον 1,2 χιλιοστών (σώµα) και 1,5 χιλιοστών (πυθµένας), µε πρόσθετη θερµή επιψευδαργύρωση κατά DΙΝ 50976 µετά την πλήρη συγκόλληση και ενσωμάτωση όλων των μεταλλικών µερών (για αντιδιαβρωτική προστασία και λεία το δυνατό επιφάνεια), σε πλήρες μπάνιο εγγυημένης καθαρότητας 99,9% σε ακατέργαστα ψευδάργυρο.

ζ. Το πάχος γαλβανίσµατος δεν πρέπει να είναι µικρότερο των εβδοµήντα µικρών (70µm) ή 500gr/m2 σε οποιοδήποτε σημείο του κάδου.

η. Να δοθεί πιστοποιητικό επιθεώρησης πρόσφυσης στρώµατος ψευδαργύρου που να καλύπτει τις προδιαγραφές ISO 1461, ASTM Α-123, ASTM 153, DΙΝ 50928, DΙΝ50976, BS729.

θ. Η συγκόλληση των κύριων χαλυβδοελασµάτων του σώµατος των κάδων θα πρέπει
απαραιτήτως να γίνεται εσωτερικά
, µε αδιάκοπη και συνεχή ραφή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η στεγανότητά του και µε τρόπο που να αποκλείει διάκενα µεταξύ των χαλυβδοελασµάτων, έτσι ώστε να µην εισχωρούν σε αυτά υγρά και οξέα απορριμμάτων, που προκαλούν την διάβρωσή τους.

ι. Το κυρίως σώµα των κάδων θα πρέπει να διαμορφώνεται µε κατάλληλες, πολλαπλές και συνεχόμενες, βαθιές πρεσσαριστές νευρώσεις, οι οποίες απαραιτήτως θα πρέπει στην πρόσοψη να δημιουργούν µία ενιαία και λεία επιφάνεια κατάλληλων διαστάσεων για την τοποθέτηση µηνυµάτων, λογοτύπων και στοιχείων ιδιοκτησίας του Ο.Κ.Α.Α.

ια. Ο πυθµένας των κάδων να φέρει κατάλληλες βαθιές πρεσαριστές νευρώσεις, ώστε να δημιουργούν αύλακες συλλογής υγρών και οπή αποχέτευσης για την εκροή υγρών κατά το πλύσιµο των κάδων σε προσιτό για τους χρήστες σηµείο.

ιβ. Η οπή αποχέτευσης να φέρει κατάλληλο πλαστικό πώµα, µε πρόσθετο ελαστικό δακτύλιο, ώστε εύχρηστα και µε απλή στρέψη να ασφαλίζει και ταυτόχρονα να στεγανοποιεί τον πυθµένα, αποτρέποντας υγρά απορριμμάτων να διαφεύγουν στο περιβάλλοντα χώρο.

ιγ. Να είναι απαλλαγµένοι εντελώς από αιχμηρές ακµές σε ολόκληρη την επιφάνειά τους για μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας.

ιδ. Θα πρέπει επίσης, για την εύκολη μετακίνησή τους, στο κυρίως σώµα των κάδων να υπάρχουν εργονοµικά κατανεµηµένες 6 τουλάχιστον χαλύβδινες, στιβαρής κατασκευής και εύχρηστες, χειρολαβές.

ιε. Το κυρίως σώµα των κάδων να είναι εξωτερικά βαµµένο µε ηλεκτροστατική βαφή πούδρα, κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους, αφού πρώτα απαραιτήτως αµµοβολιστεί καταλλήλως, για καλύτερη πρόσφυσή της στα εξωτερικά τους τοιχώματα. Το χρώµα για τους κάδους κοινών απορριμμάτων θα είναι ασημί RAL.

ιστ. Οι κάδοι θα πρέπει να φέρουν εύχρηστο και στιβαρής κατασκευής ποδοµοχλό για το άνοιγµα του καπακιού µε το πόδι, χωρίς την παρεµβολή χεριών. Ο ποδοµοχλός θα πρέπει να είναι κατασκευασμένος από σωλήνα και λάµες ανύψωσης ικανού πάχους, µε πρόσθετη επίσης θερµή επιψευδαργύρωση, έτσι ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά από την διάβρωση και να διαθέτει κατάλληλο σχήµα, ώστε να παρέχει ωφέλιµο µήκος τουλάχιστον 350 χιλιοστών και να απέχει από το έδαφος τουλάχιστον 250 χιλιοστά, έτσι ώστε να είναι λειτουργικός, ακόµη και σε περίπτωση που  θα βρίσκεται πάνω από κράσπεδο πεζοδρομίου.

ιζ. Για την ανύψωση και ανατροπή τους, οι κάδοι απαραιτήτως θα πρέπει να φέρουν στα πλευρικά τοιχώματα δύο µμεταλλικές ενισχύσεις, µε ισχυρούς μεταλλικούς πείρους για την ανύψωση και ανατροπή τους, από σωλήνα βαρέως τύπου διαμέτρου 40±2 χιλιοστών, πάχους τουλάχιστον 4 χιλιοστών και µήκους 50 χιλιοστών, πριτσινωτά για εύκολη αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης τους, σύµφωνα µε τα κατά ΕΝ 840-2/3/4/5/6 οριζόμενα. Κάθε πείρος θα πρέπει να έχει ικανότητα ανύψωσης τουλάχιστον 400kg.

ιη. Το σώµα να έχει στις γωνίες κατάλληλους προφυλακτήρες για προστασία από
πρόσκρουση οχημάτων.

 

3. ΚΑΠΑΚΙ (ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ)

 

α. Το καπάκι θα πρέπει να είναι πλαστικό, µε κατάλληλο σχεδιασµό ώστε να απομακρύνονται τα νερά της βροχής, να λειτουργεί αθόρυβα και κατά το κλείσιµο να µην προκαλεί πάταγο. Θα πρέπει να φέρει κατάλληλες νευρώσεις και να ανοίγει προς τα επάνω µε την βοήθεια δύο χειρολαβών.

β. Να είναι κατασκευασμένο από πρωτογενές πολυαιθυλένιο, υψηλής ποιότητας, µε ελάχιστο πάχος υλικού 4,0 χιλιοστών.

γ. Ο τρόπος κατασκευής του θα πρέπει να του παρέχει την δυνατότητα να έχει ελαστική παραμόρφωση, να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες και να µην επηρεάζεται από υπεριώδη ακτινοβολία.

δ. Να καλύπτει πλήρως το κυρίως σώµα και να συνδέεται μαζί του µε κατάλληλους µεντεσέδες στιβαρής κατασκευής, διαμορφώνοντας δύο χειρολαβές, που εδράζονται στην επάνω και οπίσθια πλευρά των κάδων.

ε. Η σύνδεσή του µε το κυρίως σώµα των κάδων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία του από μηχανικές καταπονήσεις, έστω και εάν αυτό παραµείνει τελείως ανοικτό.

στ. Κατά την ανατροπή των κάδων, για την εκκένωσή τους στο απορριμματοφόρο, το άνοιγμα του καπακιού να επιτυγχάνεται αυτόματα µε το βάρος του και κατά την επιστροφή του στο έδαφος να επιστρέφει στην αρχική του θέση κλειστό.

ζ. Το χρώμα του καπακιού των κάδων κοινών απορριμμάτων να είναι πράσινο RAL. Για ομοιογένεια και ανθεκτικότητα, ο χρωματισμός θα πρέπει να έχει επιτευχθεί στην Α' ύλη, προτού αυτή επεξεργαστεί.

η. Το καπάκι να κλείνει ερμητικά προς αποφυγή διαρροής οσμών και για προστασία των χεριών.

 

4. ΤΡΟΧΟΙ

 

Οι τροχοί των κάδων θα πρέπει να είναι :

α. Βαρέως τύπου, ανεξάρτητοι, αυτοπηδαλιοχούµενοι, µε μεταλλική ζάντα και µε συμπαγές ελαστικό περίβλημα για την αθόρυβη κύλιση του κάδου, διαμέτρου  200 χιλιοστών, και αντοχής φορτίου τουλάχιστον 200 κιλών ο κάθε ένας.

β. Κάθε τροχός θα πρέπει να έχει την δυνατότητα, εκτός από την οριζόντια αθόρυβη
περιστροφή
, να περιστρέφεται και στον κάθετο άξονά του κατά 360ο, έτσι ώστε οι κάδοι να είναι ευέλικτοι και να καθίσταται εύκολη η μετατόπιση τους.

γ. Οι τροχοί θα πρέπει να εδράζονται σε αντίστοιχες εργονομικά τοποθετημένες κονσόλες ανάρτησης και η ενσωμάτωση τους θα επιτυγχάνεται µε 4 ανοξείδωτους κοχλίες και αντίστοιχα περικόχλια ασφάλειας ο κάθε ένας.

δ. Οι κονσόλες ανάρτησης θα πρέπει να είναι βαρέως τύπου, από χαλυβδοέλασµα πάχους τουλάχιστον 4 χιλιοστών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη αντοχή, στα τυχόν υπέρβαρα φορτία και τις μηχανικές καταπονήσεις.

ε. Θα πρέπει να φέρουν πέδηση που θα περιλαμβάνει ποδοπετάλ (τροχοδέτη) στους δύο εμπρόσθιους τροχούς για την ακινητοποίηση τους. Η πέδηση θα πρέπει να ενεργοποιείται µε απλό πάτημα προς τα κάτω του ποδοπετάλ (τροχοδέτη) και θα απενεργοποιείται απαραιτήτως µε τον ίδιο τρόπο, ώστε να είναι εύχρηστη και λειτουργική για τους εργαζομένους στην καθαριότητα.

 

5. ΔIΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΒΑΡΗ

 

α. Οι διαστάσεις συσχετιζόμενες µε την χωρητικότητα θα πρέπει να ακολουθούν τα
Ευρωπαϊκά πρότυπα κατά ΕΝ 840-213/4/5/6
.

β. Το βάρος του κενού κάδου να µην υπερβαίνει τα 145kg στους κάδους χωρητ. 1300 λίτρων.

γ. Το ωφέλιμο φορτίο των κάδων χωρητικότητας 1300 λίτρων να µην είναι μικρότερο από 520 κιλά.

 

6. ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

α. Οι κάδοι θα πρέπει να φέρουν αυτοκόλλητες αντανακλαστικές λωρίδες και στις τέσσερις κατακόρυφες ακμές τους μήκους τουλάχιστον 40 εκ., σύμφωνα µε Κ.Ο.Κ., έτσι ώστε να είναι ορατοί κατά την νύχτα για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

β. Οι κάδοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ελέγχου σύμφωνα µε το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 840-2/3/4/5/6 και σε περίπτωση απουσίας του Υπεύθυνη Δήλωση του κατασκευαστή και του προμηθευτή, καθώς και πιστοποιητικό υγιεινής και ασφάλειας CE.
γ. Στο κυρίως σώμα των κάδων θα πρέπει να υπάρχει μεταλλική πινακ
ίδα ή αυτοκόλλητο PVC µε ευανάγνωστα τα παρακάτω στοιχεία :

- Εταιρεία κατασκευής

- Έτος κατασκευής

- Αριθμός σειράς παραγωγής

- Νόρμα που ανταποκρίνεται ο κάδος

- Ωφέλιμο φορτίο εκφρασμένο σε kg

- Ωφέλιμο όγκο εκφρασμένο σε lt

δ. Oι κάδοι κοινών απορριμμάτων θα φέρουν ευδιάκριτη πινακίδα ανεξίτηλης γραφής, στην οποία θα αναγράφεται το εξής :

 

 

Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.

  ΕΤΟΣ 2016

ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

 

ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο αποφασιστεί από τον Ο.Κ.Α.Α. κατά την ανάθεση στον προμηθευτή.

ε. Στο πλαστικό καπάκι των μεταλλικών κάδων θα πρέπει να υπάρχουν ευανάγνωστα
τουλάχιστον τα παρακάτω στοιχεία
:

- Στοιχεία κατασκευαστικού οίκου πλαστικών καπακιών.

- Έτος κατασκευής.

στ. Στους τροχούς των μεταλλικών κάδων θα πρέπει να υπάρχουν ευανάγνωστα τουλάχιστον τα στοιχεία του κατασκευαστικού οίκου τροχών.

ζΑκόµη ο διαγωνιζόμενος απαραιτήτως θα πρέπει να προσκομίσει:

  • Ισχύουσα άδεια λειτουργίας εργοστασίων κατασκευής των μεταλλικών κάδων, των πλαστικών καπακιών και των τροχών, και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας της διεθνούς σειράς ISO 9001, και περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO 14001.
  • Πρωτότυπα τεχνικά φυλλάδια/ΡrΟSΡectus (όχι φωτοτυπίες), στην Ελληνική
    γλώσσα κατά προτίμηση ή στην Αγγλική όπου αυτό δεν είναι εφικτό, των
    προσφερόμενων κάδων, όπου να φαίνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

η. Προκειμένου να διαπιστωθούν και να αξιολογηθούν πληρέστερα όλα τα λειτουργικά και τεχνικά στοιχεία του προσφερόμενου είδους καθώς και η συμμόρφωσή του προς τις τεχνικές προδιαγραφές, πρέπει, εφόσον απαιτηθεί από την Αναθέτουσα Αρχή, εντός 5 ημερών από την έγγραφη ειδοποίησή τους οι διαγωνιζόμενοι να επιδείξουν δείγμα των προσφερομένων κάδων.

7. ΕΓΓΥΗΣΗ

 

Ο Προμηθευτής υποχρεούται να δηλώσει εγγράφως ότι παρέχει τις εξής εγγυήσεις (ως χρόνος έναρξης των εγγυήσεων ορίζεται η ημερομηνία οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής των κάδων):

α. Εγγύηση καλής λειτουργίας για τον πλήρη κάδο για δύο (2) έτη τουλάχιστο (η εγγύηση να είναι ανεξάρτητη από τα προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε εργοστασιακή εγγύηση και να καλύπτει, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση της υπηρεσίας, την αντικατάσταση ή επιδιόρθωση οποιασδήποτε βλάβης ή φθοράς συμβεί, µη οφειλόμενης σε κακό χειρισμό).

β. Στο διάστημα της εγγύησης οι βλάβες να αποκαθίστανται στην έδρα του Ο.Κ.Α.Α., ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό σε κεντρικό συνεργείο του Προμηθευτή μεταφερόμενοι οι κάδοι µε έξοδα της προμηθεύτριας εταιρείας (υπεύθυνη δήλωση προμηθευτή).

γ. Εγγύηση κατασκευής και παροχής ανταλλακτικών (υπεύθυνες δηλώσεις από βασικούς κατασκευαστές και τον προμηθευτή) για τουλάχιστο 10 έτη.

δ. Το διάστημα παράδοσης των ζητούμενων κάθε φορά ανταλλακτικών να µην υπερβαίνει τις 1Ο ημέρες (υπεύθυνη δήλωση από τον προμηθευτή).

ε. Εφόσον οι προσφέροντες δεν θα κατασκευάσουν τα προσφερόμενα υλικά μερικά ή ολικά σε δικό τους εργοστάσιο, πρέπει να επισυνάψουν υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου του εργοστασίου στο οποίο θα κατασκευαστούν τα υλικά, στην οποία θα δηλώνει ότι:

1) αποδέχεται την εκτέλεση της συγκεκριμένης προμήθειας σε περίπτωση κατακύρωσης της προμήθειας στον διαγωνιζόμενο μέσα στον αναφερόμενο στην προσφορά χρόνο παράδοσης.

2) θα καλύψει τον Ο.Κ.Α.Α. µε την προσφερόμενη εγγύηση ακόμη και απευθείας αν αυτό ζητηθεί.

στ. Ο προμηθευτής θα πρέπει να προσκομίσει εικονογραφημένο, το δυνατόν,
τιμοκατάλογο ανταλλακτικών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Ο τιμοκατάλογος θα ανανεώνεται σε περίπτωση έκδοσης νέου.

ζ. Να δοθεί έγγραφη δέσμευση έκπτωσης στον παραπάνω τιμοκατάλογο.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

κ. Πρόεδρο Δ.Σ.

κ. Δ/ντα Σύμβουλο

Γενική Διεύθυνση  

Τμήμα Προμηθειών                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

Τμήμα Οικ/κής Διαχ/σης

Δ/νση Υποστ. Λειτουργιών