O καιρός σήμερα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδάς και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ ΑΕ κ. Παν. Σταμπουλίδης, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου.

4/6/2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Σήμερα στα γραφεία του ΟΚΑΑ ΑΕ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδάς και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ ΑΕ κ. Παν. Σταμπουλίδης, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας: α) τα οικονομικά στοιχεία του ΟΚΑΑ ΑΕ, β) την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αγοραπωλησίες και τις τιμές στο χονδρεμπόριο των τροφίμων που πραγματοποιείται στα δημόσια πάρκα, γ) το νέο μηχανογραφικό σύστημα των εμπορικών συναλλαγών στις ιχθυόσκαλες και δ) την συνεργασία του ΟΚΑΑ με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για ανταποδοτικά μέτρα στο επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί μηνιαίες ή ετήσιες κάρτες πολλαπλών διαδρομών προκειμένου να απολαμβάνει έκπτωση 5% σε όλες τις αγορές προϊόντων από την Αγορά του Καταναλωτή.

 

            Η πορεία των οικονομικών μεγεθών του Οργανισμού επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών της διοίκησης και είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα της οικονομική εξυγίανσης, της διάρθρωσης των δομών και της ανάπτυξης της εμπορικής του δραστηριότητας. Βασικό στοιχείο της οικονομικής πολιτικής του ΟΚΑΑ είναι η ενίσχυση των δημόσιων εσόδων και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των δομών του. Παράλληλα, η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών και μηχανογραφικών πολυεργαλείων διασφαλίζει την ένταση του ανταγωνισμού, την απρόσκοπτη πρόσβαση των συναλλασσόμενων στην πληροφόρηση των εμπορικών αξιών των προϊόντων και τη διαφάνεια στις εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας & η διοίκηση του ΟΚΑΑ ΑΕ επιχειρούν αφενός την περαιτέρω εξυγίανση του χονδρεμπορίου στον κλάδο των τροφίμων και αφετέρου στην μείωση του ποσοστού επισφαλειών στις εμπορικές συναλλαγές.

 

Με εκτίμηση

 

ΟΚΑΑ ΑΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΑΑ ΑΕ 4/6/2014
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2014
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ OKAA 2013
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΕΣ
Παρουσίαση Εφαρμογή Παρατηρητήριο Τιμών Χονδρικής