O καιρός σήμερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΚΑΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ MACFRUT ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΚΑΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ MACFRUT ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας στην έκθεση Macfrut 2018, στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Το περίπτερο του ΟΚΑΑ προσέλκυσε την προσοχή των επισκεπτών και αποτέλεσε πόλο έλξης Διεθνών εμπόρων.


Οι Έλληνες έμποροι χονδρικής νωπών οπωροκηπευτικών, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του ΟΚΑΑ Α.Ε., είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με επαγγελματίες του κλάδου και να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας και εμπορικών συναλλαγών, ανοίγοντας νέους δρόμους και – πιθανότατα – νέες αγορές.


Στη Macfrut 2018, που φέτος φιλοξένησε 1.500 επιχειρήσεις, συμμετείχαν με περίπτερα οι μεγαλύτερες αγορές χονδρικής της Ιταλίας, καθώς και η ITALMERCATI, το δίκτυο των κύριων αγορών της χώρας, με το οποίο ο ΟΚΑΑ έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την προώθηση του Ελληνοϊταλικού εμπορίου στον κλάδο των τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, αλιεύματα). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συμφωνήθηκε η οριστικοποίηση της εμπορικής αποστολής στην Ιταλία, το φθινόπωρο. Η αποστολή αυτή, όπως και η συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής εξωστρέφειας του ΟΚΑΑ, για την προώθηση των πελατών του, και του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου γενικότερα.


Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιάννης Τριανταφύλλης δήλωσε ότι «η αρωγή στις εξαγωγικές δραστηριότητες των εμπόρων αποτελεί επιλογή του ΟΚΑΑ, που δίνει τον τόνο της εξωστρέφειας και την απαραίτητη κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθούν σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης. Τα ελληνικά προϊόντα, όχι απλά δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και καλύτερα. Ο Οργανισμός, λοιπόν, οφείλει να τα αναδείξει».