O καιρός σήμερα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 

Περισσότεροι από 2.500 πολίτες, Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκαν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια γιορτή για την έναρξη της αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού των υδάτων, και στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και πλήθος κόσμου ξεναγήθηκαν στα αλιευτικά σκάφη, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη τεχνικών ψαρέματος από επαγγελματίες αλιείς και να περιηγηθούν στο εκθετήριο αλιευμάτων. 


  

Ακολούθησε γλέντι με ψαρομεζέδες που μαγειρεύονταν επιτόπου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ Μιχάλης Μυτιλινάκης, κι ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Αντώνογλου, οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Νίνα Κασιμάτη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Χαρά Καφαντάρη και Γιάννης Τσιρώνης.

Επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, και ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.



 

Δείτε τις δηλώσεις  των: Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, Αναπληρωτή Υπουργού  Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και Προέδρου του ΟΚΑΑ Μιχάλη Μυτιλινάκη. 


Στιγμιότυπα από τη Γιορτή την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου στο Κερατσίνι