Ο ΟΚΑΑ στο 32ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρεμπορικών Αγορών (WUWM) στην Ινδία

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι από 18 χώρες συμμετείχαν στο 32ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρεμπορικών Αγορών (WUWM), με θέμα «Οι Αγορές Χονδρικής στην Ψηφιακή Εποχή: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» που πραγματοποιήθηκε στο Gurugram, του κρατιδίου Haryana της Ινδίας, από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από κοινού, από το Συμβούλιο Γεωργίας και Εμπορίου του κρατιδίου Haryana και το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικών Οργανισμών Γεωργίας και Εμπορίου (COSAMB). Συμμετείχαν στελέχη χονδρεμπορικών αγορών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς και παραγωγοί και διανομείς από την Ινδία.

Οι εκπρόσωποι των Αγορών - μελών της WUWM είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αγορές της Azadpur, μία από τις μεγαλύτερες αγορές φρούτων και λαχανικών στην Ασία και την αγορά e-NAM, στο Sonepat, όπως και το Εθνικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Γεωργίας και Εμπορίου στην Πανεπιστημιούπολη της Jaipur.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) ΑΕ, συμμετείχε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της WUWM, Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΑ κ. Γιάννης Τριανταφύλλης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση με θέμα «Μοντέλα Ολοκλήρωσης και Καινοτομίας – Η ενσωμάτωση των αγορών στον αστικό ιστό και η λειτουργία τους σε αυτόν, η ευρωπαϊκή εμπειρία, νέοι δρόμοι για τις αναπτυσσόμενες αγορές».

«Οι χονδρεμπορικές αγορές και ο τρόπος λειτουργίας τους ποικίλλει από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας, δημιουργώντας διαφορετικά μοντέλα. Ο σκοπός ήταν να επισημάνουμε τα κύρια χαρακτηριστικά των πιο επιτυχημένων μοντέλων ολοκλήρωσης και να διερευνήσουμε τις πιθανές εφαρμογές τους στις αναπτυσσόμενες αγορές», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τριανταφύλλης.