O καιρός σήμερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ για την Fruit Logistica 2019

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ για την Fruit Logistica 2019

Στη φετινή παρουσία του ΟΚΑΑ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΥΠΑΙΘΡΟ ΧΩΡΑ ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Μιχάλης Μυτιλινάκης.

«Ο ΟΚΑΑ συμμετείχε στην έκθεση μαζί με τέσσερις από τις  πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις του κλάδου (ΑΣ Ζαγοράς, Πολίτης, Μαρτσούκos ΕΠΕ και Δεντάκης ΑΕ). Επίσης συμμετείχαμε ιδιαίτερα ενεργά στην παρουσίαση στο περίπτερο της  Italmercati σχετικά με τον ρόλο και την παρουσία των χονδρεμπορικών αγορών της EE.  Ήταν η πρώτη από κοινού δημόσια παρουσίαση των ευρωπαϊκών αγορών.

Για ακόμη μία χρονιά και παρά τις θετικές εντυπώσεις από ορισμένες μεμονωμένες συμμετοχές, η εκπροσώπηση της χώρας σε εθνικό επίπεδο ήταν το λιγότερο ελλιπής τη στιγμή που άλλες χώρες παρουσίασαν περίπτερα πρότυπα οργάνωσης καινοτομίας και υψηλής αισθητικής.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Μιχάλης Μυτιλινάκης.

« Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που θα πρέπει να μας προβληματίσουν η παρουσία μας έχει αρχίσει και τυποποιείται, δεν παρουσιάζει καινούργια στοιχεία. Δεύτερον το ελληνικό περίπτερο είναι διασπασμένο σε τέσσερις φορείς με διαφορετική φιλοσοφία και αισθητική και διαφορετικού τύπου συμμετοχές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μία ενιαία έκφραση των ελληνικών επιχειρήσεων. Με δυο λόγια δεν πουλήσαμε Ελλάδα τη στιγμή που περίπτερα άλλων χωρών όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ολλανδίας και της Ιταλίας ήταν αναπτυγμένα σε μια ενιαία και ανώτερης αισθητικής μορφή. Τρίτον δεν υπήρχε κανένα event, καμία συζήτηση πέρα από τις ατομικές συναντήσεις και δεν αναδείχθηκαν τα καινούργια στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική παραγωγή και εξωστρέφεια.

Ως πρόεδρος του ΟΚΑΑ έχοντας πολυετή παρουσία στις εκθέσεις θα έλεγα ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε καινούργιους τρόπους συμμετοχής και έκφρασης σε αυτά τα παγκόσμια εμπορικά γεγονότα.»