O καιρός σήμερα

Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας “e- καταναλωτής” στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΟΚΑΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας “e- καταναλωτής”

στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας  ΟΚΑΑ

 



Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΟΚΑΑ, κος Απόστολος Αποστολάκος, μαζί με την Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσίασαν την νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής (ekatanalotis.gr).

 

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή για IOS & Anroid κινητά, η οποία σχεδιάστηκε σε πολύ σύντομο διάστημα, ώστε να ωφεληθεί ο καταναλωτής, ο οποίος θα έχει καθημερινή αξιόπιστη ενημέρωση και σύγκριση, για τις λιανικές τιμές σε προϊόντα που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια.

 

Όπως δήλωσε ο κος Απόστολος Αποστολάκος “ξεκινάει μια νέα εποχή Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης στην Λιανική, που  ωφελεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τους καταναλωτές, το λιανεμπόριο και την Κυβέρνηση, με αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που  διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της αγοράς”.

Επίσης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ο οποίος διασυνδέει τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής μας, με τους τελικούς καταναλωτές.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε “τον τεράστιο ρόλο” του ΟΚΑΑ  για τη λειτουργία της αγοράς στην Ελλάδας διότι είναι μια υγιής εταιρεία του δημοσίου με κέρδη και εύρυθμη λειτουργία.  

 

Ο ΟΚΑΑ διαθέτει 13 εγκαταστάσεις στρατηγικά τοποθετημένες σε όλη τη χώρα που αποτελούνται από τις κεντρικές ιχθυαγορές & ιχθυόσκαλες, την κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, την κρεαταγορά, την Αγορά Λιανικής του καταναλωτή και τη λαχαναγορά της Πάτρας, ενώ προσφέρει καθημερινά το σύνολο των φρέσκων και νωπών προϊόντων δηλαδή  κρέας, ψάρια, λαχανικά & φρούτα στο σύνολο της επικράτειας.

 

Σχετικά με την εφαρμογή, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων  για την Βιομηχανία και το Εμπόριο κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι οποίοι  εγκαινίασαν κατόπιν την νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής, τόνισαν ότι είναι η πρώτη  ψηφιακή εφαρμογή της νέας κυβέρνησης, η οποία τίθεται προς χρήση στο κοινό, αλλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι  συμμετέχουν καθολικά και αυτοβούλως οι εταιρείες ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον καταναλωτή αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.

 

Η εφαρμογή είναι πλέον προσβάσιμη  μέσω κινητού για τα 1.000 προϊόντα που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα προστίθενται συνεχώς  νέα προϊόντα και κατηγορίες. Η υλοποίηση της εφαρμογής δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να βρίσκει τις πιο συμφέρουσες τιμές & να κερδίσει χρήματα, και στην αγορά να λειτουργήσει σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

 

Μετά την λήξη της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Χρήστος Κρομμύδας, η Διοίκηση και τα στελέχη του  ΟΚΑΑ προσέφεραν, στους συμμετέχοντες, φρέσκους χυμούς και φρούτα στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρου του ΟΚΑΑ.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση στο ακόλουθο link

https://www.youtube.com/watch?v=dQcplyMQFFc

 

Android app διαθέσιμο στο ακόλουθο link

https://play.google.com/store/apps/details?id=okaa.ekatanalotis.gr