O καιρός σήμερα

ΟΚΑΑ: Υποστηρίζει την οργάνωση social dining (γευμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης) σε συνεργασία με την ΜΚΟ Food On.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9.11.2021

ΟΚΑΑ: Υποστηρίζει την οργάνωση social dining (γευμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης) σε συνεργασία με την ΜΚΟ Food On.


Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, θυγατρική εταιρία του Υπερταμείου υποστηρίζει με την ΜΚΟ Food On στην διοργάνωση κοινωνικού γεύματος την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, 19:30 – 21:00 στη Κεντρική Αγορά Αθηνών στον Ρέντη. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η ευκαιρία στους ωφελούμενους της Food On να συμμετέχουν σε μία συνθήκη κοινωνικοποίησης με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, να δραστηριοποιηθούν μέσω της εμπειρίας του γεύματος.

Ο ΟΚΑΑ αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του προβλήματος του αποκλεισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες με συνέπεια και υπευθυνότητα για την αντιμετώπισή του.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε συνεργασία με τη Food On και ξεκινά προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσει την ενημέρωση του κοινού για τα social dining  (γεύματα κοινωνικής ενσωμάτωσης) που στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους, που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, να έρθουν σε επαφή, να κοινωνικοποιηθούν και να εξαλειφθούν με αυτόν τον τρόπο τυχόν προκαταλήψεις  που υπάρχουν μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Οργανισμού εντάσσεται και στο συνολικότερο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας του Υπερταμείου,  το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και νερού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε σχετικά: «Είναι ευθύνη μας να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, να αναλαμβάνουμε δράση και να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συμπολιτών μας για αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση. Μέσω της εστίασης- χώρου οικείου για τον ΟΚΑΑ- μπορούν να ενδυναμωθούν και για αυτό συνδράμουμε στην προσπάθεια της Food On. Πιστεύουμε στην πολύτιμη προσφορά  της και προσβλέπουμε το γεύμα της 9ης Νοεμβρίου να είναι η απαρχή επόμενων, κοινών δράσεων».

Ο Ιδρυτής της Food On κ. Αργύρης Ζαννιάς, δήλωσε σχετικά: 

«Τα social dining ξεκίνησαν στη Food On με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης τριών δράσεων. Αποτελούν την αφετηρία της κοινωνικής και εργασιακής ενσωμάτωσης των κοινωνικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, συμβάλλοντας στην ενεργό συμμετοχή, κοινωνικοποίηση και δικτύωσή τους με ανθρώπους της αγοράς. Προσφέρουν, δηλαδή, στους συνανθρώπους μας  που έχουν ανάγκη, μία νέα προοπτική. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο ΟΚΑΑ μας δείχνει εμπιστοσύνη και στηρίζει το έργο μας.  Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η αρχή μίας πολύτιμης συνεργασίας».