O καιρός σήμερα

Ο ΟΚΑΑ στηρίζει την εκπαίδευση των στελεχών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα AgroLogistics

04.04.2022

«Ο ΟΚΑΑ στηρίζει την εκπαίδευση των στελεχών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα
AgroLogistics»

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που  πραγματοποιεί ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.),  η Διοίκηση του Οργανισμού δέχτηκε την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη τους νέους υποψήφιους εργαζόμενους στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics.

Οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος "Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)" του ΔΙΕΚ Πειραιά ξεναγήθηκαν στους χώρους επιχειρήσεων χονδρικής οπωροκηπευτικών και είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν, να αντιληφθούν, αλλά και να λύσουν απορίες τους σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων στα θέματα που τους αφορούν (Logistics) φρέσκων και νωπών προϊόντων. 

Οι σπουδαστές ενημερωθήκαν από τα  για τα συστήματα και τις μεθόδους που εφαρμόζονται στο καθημερινό πρόγραμμα ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης επικράτειας.


Στην συνέχεια οι σπουδαστές συναντήθηκαν με την Διοίκηση του ΟΚΑΑ στο Αμφιθέατρο της Λαχαναγοράς στον Ρέντη.  Στην συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ κ. Απόστολο Αποστολάκο, για την ιστορική διαδρομή του Οργανισμού, για τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζεται ο ΟΚΑΑ (Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, Λαχαναγορά Πάτρας, 11 Ιχθυόσκαλες και την Αγορά του Καταναλωτή), καθώς και για τα στρατηγικά σχέδια του Οργανισμού, στα οποία περιλαμβάνεται στο άμεσο μέλλον η κατασκευή Κέντρου Ψυχόμενων Logistics, χωρητικότητας περίπου 7.500 παλετών με δυνατότητες order picking και cross docking, το οποίο θα λειτουργεί ως transit terminal.

Ο κ. Απόστολος Αποστολάκος απάντησε με ευχαρίστηση σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών και μοιράστηκε μαζί τους την εμπειρία του από τον χώρο των Logistics και του εμπορίου, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Διοίκηση  του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των σπουδαστών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.