Συμμετοχή του ΟΚΑΑ στην FruitLogistica 2022

14.04.2022

Συμμετοχή του ΟΚΑΑ στην
FruitLogistica 2022

Τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, με εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, άνοιξε στο Βερολίνο, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), για τους χονδρεμπόρους που είναι εγκατεστημένοι στις εγκαταστάσεις του.

Ο ΟΚΑΑ, έλαβε μέρος στην Διεθνή Έκθεση Φρούτων «Fruitlogistica 2022», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου στην Γερμανική πρωτεύουσα, εκπροσωπούμενος από τους κ. Χρήστο Κρομμύδα (Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΚΑΑ), κ. Απόστολο Αποστολάκο (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΚΑΑ) και κ. Γιάννη Τριανταφύλλη (Γενικό Διευθυντή ΟΚΑΑ), ενώ στην ελληνική αποστολή μετείχαν και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, κ. Νίκος Καββαδίας καθώς και χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Στην Έκθεση, μεγάλες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, έρχονται σε επαφή με χονδρεμπόρους, κλείνοντας επιχειρηματικές συμφωνίες και από το stand του ΟΚΑΑ πέρασαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι, όπου ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις του Οργανισμού, τις επιχειρήσεις που μπορούν να συνάψουν συμφωνίες αλλά και την πληθώρα ποιοτικών προϊόντων.

Στην Έκθεση γίνονται παρουσιάσεις καινοτόμων δράσεων και προϊόντων από το στάδιο της παραγωγής έως την συσκευασία και την τελική διάθεση στον καταναλωτή. Σε αυτό τον τομέα, τόσο ο ΟΚΑΑ, όσο και οι παριστάμενοι χονδρέμποροι κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών εταιριών.

Η Διοίκηση του Οργανισμού είχε επαφές με αρκετούς επιχειρηματίες, προωθώντας τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά και επιβεβαιώθηκε ότι, όχι τυχαία, ο ΟΚΑΑ θεωρείται το σημείο αναφοράς στην Εφοδιαστική Αλυσίδα για φρέσκα και νωπά προϊόντα στα Βαλκάνια, εξάγοντας υψηλή τεχνογνωσία.

Η Έκθεση «Fruitlogistica» αποτελεί παγκόσμιο επιχειρηματικό γεγονός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2021, όπου αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19.