O καιρός σήμερα

Δωρεάν Δερματολογικός έλεγχος στους Αλιείς της Ιχθυόσκαλας Πειραιά

26.9.2022

Δωρεάν Δερματολογικός έλεγχος στους Αλιείς της Ιχθυόσκαλας Πειραιά.


Σε δωρεάν δερματολογικό έλεγχο-εξέταση σπίλων υποβλήθηκαν, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, αλιείς και εργαζόμενοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος προληπτικών δερματολογικών ελέγχων που υλοποιεί ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –ΑγκαλιάΖΩ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για τους εργαζόμενους στις Ιχθυόσκαλες.

Η συγκεκριμένη δράση ως στόχο, σύμφωνα με τον
Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Απόστολο Αποστολάκο, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, των αλιέων, εμπόρων και συναλλασσόμενων με τις Ιχθυόσκαλες, στα θέματα πρόληψης του Μελανώματος και των δερματικών νόσων, γενικότερα.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε πλήρης δερματολογική εξέταση σπίλων στους εργαζόμενους και αλιείς της
Ιχθυόσκαλας  Κερατσινίου, μια ομάδα ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία.




Ιατροί – Δερματολόγοι, εξέτασαν 150 αλιείς και εργαζόμενους, απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες τους και τους καθοδήγησαν για τις ενδεχόμενες περαιτέρω κινήσεις, εφόσον απαιτούνταν. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα και τον μη μελανοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος από την Ιατρό – Δερματολόγο, κα Μαρία Μαζιώτη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο
υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος και ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε
σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογικής Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν σταδιακά σε όλες τις, ανά την επικράτεια, εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών και Αλιείας, αφού σύμφωνα με τον, κ. Αποστολάκο, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις μας, αποτελούν την μεγάλη οικογένεια του ΟΚΑΑ.