O καιρός σήμερα

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΟΚΑΑ ΑΕ –“Εκπαιδεύει” Μαθητές του Δημοτικού του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΟΚΑΑ ΑΕ –“Εκπαιδεύει” Μαθητές του Δημοτικού του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις  του, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 01/02 και την Παρασκευή 03/02/2023 εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών της Β’ τάξης Δημοτικού του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος «Pierce», στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στον χώρο της Λαχαναγοράς του Ρέντη.

Τους περίπου 100 μαθητές και τους 6 εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, υποδέχτηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος και η ομάδα του και επισκέφθηκαν καταστήματα Λιανικής της Αγοράς του Καταναλωτή καθώς και  καταστήματα Χονδρικής και ενημερώθηκαν για θέματα ESG όπως η Αξία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, η  μείωση της σπάταλης τροφίμων, η Ανακύκλωση και η Κλιματική κρίση.

Οι μαθητές επίσης συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο για τα προϊόντα του ελληνικού πρωτογενούς τομέα (βότανα, μυρωδικά κλπ) και τους παρουσιάστηκε η αλυσίδα παραγωγής τροφίμων από το χωράφι και τη θάλασσα στο πιάτο μας. Τέλος δοκίμασαν προϊόντα  και έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τα τρόφιμα.


Ανάλογα προγράμματα με επισκέψεις μαθητών από σχολεία της Αττικής  σχεδιάζονται  να υλοποιηθούν καθ’ όλο το 2023 και σε άλλα Οργανικά Σύνολα του Οργανισμού όπως οι Ιχθυόσκαλες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, κ. Απόστολος Αποστολάκος, μιλώντας στους μαθητές, έδωσε απαντήσεις στα εύστοχα ερωτήματα τους και δήλωσε “Ως Οργανισμός υποστηρίζουμε δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση των παιδιών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την  ενημέρωση τους σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής η οποία πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρι, τον ρόλο της φυσικής άσκησης στη ζωή μας, τον σεβασμό στην τροφή αλλά και την ανακύκλωση” και επισήμανε στους μικρούς επισκέπτες τον ενεργό τους ρόλο σε όλα αυτά. Στα παιδιά δόθηκαν, από την Διοίκηση του Οργανισμού, φρούτα και αναμνηστικά δώρα.