O καιρός σήμερα

Προβολή του Ελληνικού Πρωτογενούς τομέα, των Αλιευμάτων και των μεταποιημένων Αλιευμάτων, από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας στην Έκθεση «SeaFood Expo 2023», στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

27.04.2023

Προβολή του Ελληνικού Πρωτογενούς τομέα, των Αλιευμάτων και των μεταποιημένων Αλιευμάτων, από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας στην Έκθεση «SeaFood Expo 2023», στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.


Στην Μεγαλύτερη Έκθεση του κόσμου για Αλιεύματα, την Seafood Expo Global, συμμετέχει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ μαζί με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, το διάστημα από τις 25-27/04/2023.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Οργανισμού και πρώτη φορά που σε συνδυασμό με τους Μεγαλύτερους φορείς & επιχειρήσεις της παραγωγής και της εμπορίας Αλιευμάτων, η Εθνική παρουσία της Ελλάδας συγκεντρωμένη ως παραγωγός αλλά και γνώστης της γαστρονομίας με θαλασσινά και ψάρια, δημιούργησε έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Η εξωστρέφεια της χώρας μας, η Βιωσιμότητα, η “Γαλάζια” και η “Πράσινη” Οικονομία, με την προστασία του περιβάλλοντος & του Εθνικού Πλούτου των Ελληνικών Αλιευμάτων ήταν οι άξονες που κινήθηκε η παρουσία του ΟΚΑΑ. Παράλληλα προβλήθηκε η Ψηφιοποίηση της Αμφικτιονίας των Ιχθυοσκαλών που εκσυγχρονίζουν τον κλάδο.

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να έχει ξεπεράσει τα 8,4 δις κατοίκους η πρωτεΐνη από Αλιεύματα είναι υψηλής διατροφικής αξίας και μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να είναι η boutique παραγωγός τόσο για την Λιανική όσο και την Εστίαση.

Αναγνωρίστηκαν από τους επισκέπτες της Seafood Expo 2023 τόσο η Εθνική προσπάθεια να κινηθούμε στην Ευρωπαϊκή ESG πολιτική, όσο και η υψηλή αξία των παρθένων ελληνικών θαλασσών και των παραγόμενων προϊόντων!

Η δυναμική ελληνική παρουσία δημιουργεί παράλληλα με τους υπόλοιπους στόχους και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την χώρα μας.


Στην αποστολή του ΟΚΑΑ συμμετείχαν Υπηρεσιακά στελέχη, Έμποροι - Συνεργάτες όπου πραγματοποίησαν επαφές τόσο με τον Εμπορικό Ακόλουθο της χώρας μας στην Μαδρίτη όσο και με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ που συνδράμουν και υποστηρίζουν τον μετασχηματισμό του ΟΚΑΑ.


Όπως δήλωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κος Απόστολος Αποστολάκος όσο και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ κος Χρήστος Κρομμύδας, στη νέα εποχή του Οργανισμού οι εξαγωγές, η ψηφιοποίηση, το νέο Εθνικό Branding και η δημιουργία σύγχρονων υποδομών, πάντα με σεβασμό στο Περιβάλλον, είναι το σχέδιο που υλοποιούμε καθημερινά με τις δράσεις μας.

#okaa_ae  #fisheries #SeafoodExpo #SeaFoodExpoGlobal  #growthfund #greekseafarming #blueeconomy #esg  #sustainability