O καιρός σήμερα

Συμμετοχή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. στον αγώνα δρόμου «Race for the Cure 2023»

5.10.23

Συμμετοχή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. στον αγώνα δρόμου «
Race for the Cure 2023»

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) στηρίζει τον αγώνα της επιστημονικής κοινότητας κατά του καρκίνου του μαστού, όπως και των γυναικών οι οποίες έχουν νοσήσει και δεν παύουν να τονίζουν ότι «Μαζί είμαστε πιο  δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

 

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι στη διοίκηση του ΟΚΑΑ και την Ιχθυόσκαλα Πειραιά, καθώς και έμποροι που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, συνολικά 39 άτομα, συμμετείχαν εθελοντικά στο «Race for the Cure 2023», την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση κατά του καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, δύο αγώνες δρόμου 5 και 2 χιλιομέτρων υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής».


 

Το αντίτιμο συμμετοχής και οι λοιπές δωρεές που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση φορέων που δίνουν την μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Γιατί όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, «η επιστήμη προχωρά σώζοντας ζωές, αλλά κι εμείς μπορούμε να συμβάλουμε στην γενικότερη προσπάθεια, μέσα από δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση κι εμείς οφείλουμε να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες κι εν προκειμένω τις γυναίκες, ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Το οφείλουμε στις μητέρες, τις συζύγους και τις κόρες μας και γενικά στην κοινωνία».