O καιρός σήμερα

Δράσεις βιωσιμότητας από τον ΟΚΑΑ Α.Ε. και την ΕΝΑΛΕΙΑ στην Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης

6.10.23

Δράσεις βιωσιμότητας από τον ΟΚΑΑ Α.Ε. και την ΕΝΑΛΕΙΑ στην Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης

 

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για καθαρές θάλασσες.  Στηρίζουμε δράσεις και συνέργειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.) προχώρησε, στις 30/9/23, σε συνεργασία με τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Εναλεία» και συντονιστή της δράσης «Mediterranean CleanUp», στον καθαρισμό του βυθού της   Ιχθυόσκαλας Ν. Μηχανιώνας, από τα μη οργανικά απορρίμματα.


 

Ο υποβρύχιος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από επαγγελματίες δύτες, οι οποίοι ανέσυραν λάστιχα, κάδους, σχοινιά, καρότσια μεταφοράς και άλλα μη οργανικά απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή του λιμένος και του λιμενοβραχίονα, ενώ έγινε καθαρισμός και του εξωτερικού χώρου στάθμευσης και του δρόμου που οδηγεί στον βιολογικό σταθμό, με την συμμετοχή συνεργείων καθαρισμού και την υποστήριξη  του Δήμου Θερμαϊκού και του Α.Σ. Ποσειδών Μηχανιώνας.

 

Από την συγκεκριμένη δράση συγκεντρώθηκαν περίπου 3 τόνοι απορριμμάτων τα οποία υπέστησαν ειδική διαχείριση με σκοπό την  επανένταξή τους, ως χρήσιμων υλικών, στην κυκλική οικονομία και την παραγωγή νέων προϊόντων.  

  

 

Στον ΟΚΑΑ, επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Απόστολος Αποστολάκος, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για καθαρές θάλασσες, αφού αυτό εξασφαλίζει βιωσιμότητα για την αλιεία και τους αλιείς και είναι υποχρέωση όλων. Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις του ΟΚΑΑ θα συνεχιστούν, όπως και η ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών για την αναγκαιότητα καθαρών θαλασσών. Γιατί η προστασία της θάλασσας, των λιμανιών και ο γενικότερος έμπρακτος σεβασμός στο περιβάλλον είναι προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων και η παρακαταθήκη μας, στις επόμενες γενιές.