O καιρός σήμερα

O OKAA στη Διεθνή έκθεση Fruit Attraction 2023

O OKAA στη Διεθνή έκθεση Fruit Attraction 2023

 

Τον δρόμο και για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, με εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, άνοιξε στην Μαδρίτη, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, για τους χονδρεμπόρους που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του.

Συνεπής στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια η Διοίκηση του Οργανισμού, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση «Fruit Attraction 2023», μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου της παγκόσμιας αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που πραγματοποιήθηκε 3 έως 5 Οκτωβρίου 2023, στην Μαδρίτη, με την συμμετοχή σημαντικών Ισπανικών ,Ευρωπαϊκών και Επιχειρήσεων από όλο τον Κόσμο.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ (ΣΕΚΛΑ-Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών), συνεπικουρούμενοι από την Διοίκηση του Οργανισμού, πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με επιχειρηματίες της διεθνούς αγοράς φρούτων και λαχανικών, οι οποίες οδηγούν σε νέες εμπορικές συμφωνίες, με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους, αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα. 



Επιβεβαιώνοντας, ταυτοχρόνως,  ότι ο ΟΚΑΑ παραμένει η ηγέτιδα δύναμη στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο φορέας που τα τελευταία χρόνια μπορεί και εξάγει υψηλή τεχνογνωσία στους αντίστοιχους φορείς των βαλκανικών χωρών.  
 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, εξήρε την τεράστια σημασία του αγροτικού τομέα στην εθνική οικονομία, προσθέτοντας, ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η μετάδοση της τεχνογνωσίας που τα στελέχη του Οργανισμού διαθέτουν και η διασύνδεση των εμπλεκομένων μερών μέσα από καινοτόμες για τα τρόφιμα δράσεις». Και συνέχισε, επισημαίνοντας, ότι η «Fruit Attraction» αποτελεί παγκόσμιο επιχειρηματικό γεγονός, το σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις του κλάδου, που διασυνδέει την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας φρούτων και λαχανικών, προσφέροντας  εξαιρετικές ευκαιρίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.  



Και στην προσπάθεια αυτή, η Διοίκηση του ΟΚΑΑ και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, θα είναι πάντα αρωγοί στις «κινήσεις» ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του.