O καιρός σήμερα

ΣΤΗΝ FRESKON ’24 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΟΚΑΑ Α.Ε. ΜΕ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚΛΑ

15.04.2024

ΣΤΗΝ
FRESKON ’24 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΟΚΑΑ Α.Ε. ΜΕ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚΛΑ

Υλοποιώντας με συνέπεια σχέδιο δράσεων εξωστρέφειας που από τετραετίας σχεδιάζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.), συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση «Freskon» που πραγματοποιήθηκε 11 έως 13 Απριλίου, στην Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια του να ανοίξει και νέους δρόμους συνεργασίας για τις χονδρεμπορικές επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του.   

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνάντηση Παραγωγών και Ομίλων του Διεθνούς Λιανεμπορίου, όπου, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, Απόστολο Αποστολάκο, διαμορφώνονται οι εξελίξεις στον κλάδο φρέσκων προϊόντων και αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και τις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους Λιανέμπορους και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.  


Με την συμμετοχή μας στην «Freskon», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, ανοίγουμε δρόμους διεύρυνσης των συνεργασιών του κλάδου με παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων, αναδεικνύουμε την ελληνική παραγωγή, τονώνουμε το εμπόριο και τις εξαγωγές, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και την εθνική οικονομία.  

Στην Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», όπου τιμώμενη φέτος χώρα ήταν η Πολωνία, συμμετείχαν 201 άμεσοι εκθέτες, από 15 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός άμεσων και έμμεσων εκθετών ανήλθε σε 267, από 28 χώρες.


Κατά την διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες  από 2.600 συναντήσεις μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών, κατά την διάρκεια των οποίων υπογράφτηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Γεγονός που εξηγεί, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, την μεγάλη συμμετοχή στην Έκθεση, στην οποία μεταξύ των επισκεπτών ήταν συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς/εξαγωγείς, έμποροι λιανικής, ελληνικές και ξένες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης.  

Και καταλήγει: η Έκθεση «Freskon» αποτελεί μια αναγνωρισμένη εμπορική δραστηριότητα μέσω της οποίας πολλές επιχειρήσεις μπορούν να προχωρήσουν σε συμφωνίες, να έρθουν σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου. Και εμείς, ως ΟΚΑΑ, θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτήν την προσπάθεια.