O καιρός σήμερα

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ στο FNB Daily: Ανέγερση ψυκτικών θαλάμων της τάξεως των 8.000 τ.μ. - Πόσο στοίχισε η απουσία ψύξης

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΚΑΑ ΣΤΟ FNB DAILY: 
Ανέγερση ψυκτικών θαλάμων της τάξεως των 8.000 τ.μ. - Πόσο στοίχισε η απουσία ψύξης

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας χωρίς επίσημο και οργανωμένο σύστημα ψύξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση ψυγείων σε 8.000 τ.μ στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα από τα τέσσερα έργα που δρομολογούνται προς υλοποίηση μέχρι το 2021 και εντάσσονται στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 17,4 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ είναι δημόσια δαπάνη και το υπόλοιπο ποσοστό ιδία συμμετοχή. Τα κεφάλαια θα αποδεσμεύονται σταδιακά με βάση την εξέλιξη της πορείας των έργων, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί τα τεχνικά δελτία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΨΥΞΗΣ

Η λαχαναγορά επισήμως δε διαθέτει ψυγεία γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντική απώλεια ποσοτήτων και υποβάθμιση της εμπορικής αξίας των προϊόντων τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αποσύρονται, αναφέρει στο FnB Daily ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Μιχάλης Μυτιλινάκης.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούνιο του 2018 οδηγήθηκαν στη χωματερή 650 τόνοι απορριμμάτων με τον κύριο όγκο να αποτελείται από οπωρολαχανικά που δεν μπόρεσαν να διοχετευτούν στην αγορά αξίας περί των 500.000 ευρώ.

INFO
  • 4 έργα προς υλοποίηση Ανέγερση και λειτουργία ψυκτικών θαλάμων, Ωριμαντήριο φρούτων και χώρων μικροσυσκευασίας. Προϋπολογισμός 8,2
  • Αναδιοργάνωση του δικτύου εισόδου και εξόδου κυκλοφορίας και στάθμευσης, Προϋπολογισμός 7,5
  • Συστήματα ασφαλείας κάμερες δίκτυο ελέγχου Προϋπολογισμός 1,2
  • Υποδομές διαδικτυακής διασύνδεσης με την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών Προϋπολογισμός 0,55