O καιρός σήμερα

Σύσκεψη στον Βόλο για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα στη Θεσσαλία

20.12.2023
Σύσκεψη στον Βόλο για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα στη Θεσσαλία

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) συμβάλλει στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των αγορών της Θεσσαλίας, μετά τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» που έπληξαν την περιοχή, αναλαμβάνοντας σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου Προγράμματος που υλοποιούν τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, την Δευτέρα 18/12/2023, υπό τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, παρέσχε την αμέριστη στήριξή του στους μισθωτές των εγκαταστάσεων στην Ιχθυόσκαλα του Βόλου και εγγυήθηκε την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της.

Σημειώνεται, ότι η Ιχθυόσκαλα του Βόλου είναι ίσως και η πλέον σύγχρονη από τις 11 Ιχθυόσκαλες του διαχειρίζεται ο ΟΚΑΑ και για τον λόγο αυτό αλλά και χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτήν, δεν σταμάτησε την λειτουργία της ούτε μία ημέρα. Ακόμη και κατά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias».

Η Πολιτεία που στηρίζει, σε πρώτη φάση, τους αλιείς του Βόλου με 2,6 εκατομμύρια ευρώ, προωθώντας ταυτοχρόνως ρυθμίσεις για την λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, έχει βασικό αρωγό στις προσπάθειές της τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας που μπορεί και διασφαλίζει επάρκεια αλιευμάτων, διαφάνεια στις τιμές και φυσικά ποιοτικά αλιεύματα, μέσω συνεχών ελέγχων από τις κτηνιατρικές και τις υπόλοιπες πολιτειακές αρχές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κατέστησε σαφές ότι είμαστε στο σημείο που θα υπάρξει πλήρης εξομάλυνση στις πωλήσεις αλιευμάτων στον Βόλο, αφού τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλίας και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα γενικότερα, πιστοποιούν ότι τα αλιεύματα του Παγασητικού είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση και φυσικά, ταυτισμένα με την υψηλή γαστρονομική κουλτούρα της Μαγνησίας.   

Στην σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός ΥΠΑΑΤ,  Σταύρος Κελέτσης, ο απερχόμενος και ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Αντιπρόεδροι του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», εκπρόσωποι της Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, τοπικών υπηρεσιών και φορέων.