O καιρός σήμερα

Επίσκεψη Υπουργού Ανάπτυξης στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

20.12.2023
Επίσκεψη Υπουργού Ανάπτυξης στ
ην Κεντρική Αγορά Αθηνών

Συνεπείς σε μια παράδοση ετών, την Τρίτη, 19/12/2023, οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν, μέσω του Συνδέσμου τους (ΣΕΚΛΑ), παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), κ. Απόστολου Αποστολάκου, περισσότερους από είκοσι τόνους φρέσκων οπωροκηπευτικών προϊόντων που θα διανεμηθούν σε Δήμους, Ιερές Μητροπόλεις, Κοινωνικά Παντοπωλεία και λοιπούς φορείς στήριξης ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

 

Αρωγός σε αυτήν τους την πράξη αλληλεγγύης (όπως και πολλές ακόμη) η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) που με σειρά δράσεων στηρίζουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, όχι μόνον κατά τις εορταστικές περιόδους, αλλά για το καθημερινό τους τραπέζι.


 


Ο υπουργός Ανάπτυξης, συνεχάρη τον Σύνδεσμο των Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς, καθώς και την Διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών , για την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν  περισσότερους από είκοσι τόνους φρούτων και λαχανικών που θα  μοιραστούν στις Ιερές Μητροπόλεις και Ιδρύματα, ώστε να «γεμίσουν» τα τραπέζια όσων ανθρώπων αυτές τις ημέρες χρειάζονται την στήριξή μας. Προσθέτοντας, ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στηρίζοντας όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

 

Ο Κ. Σκρέκας, συναντήθηκε με εμπόρους, εργαζόμενους και την Διοίκηση του ΟΚΑΑ, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την αγορά γενικότερα, όπως οι τιμές, η επάρκεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην  πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τις διαδικασίες διακίνησής τους.


 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, διαβεβαίωσε τον υπουργό Ανάπτυξης και κυρίως τους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές ότι έχει διασφαλιστεί για το γιορτινό τους τραπέζι, επάρκεια ποιοτικών προϊόντων σε πολύ καλές τιμές, όπως άλλωστε καθημερινά διαπιστώνουν, 365 ημέρες τον χρόνο, επιλέγοντας για το καθημερινό τους τραπέζι, την Αγορά του Καταναλωτή και τις χονδρεμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν  στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.