O καιρός σήμερα

Ο ΟΚΑΑ ΑΕ στρατηγικά στην Έκθεση Fruit Logistica 2024

12.2.2024
Ο ΟΚΑΑ ΑΕ στρατηγικά  στην Έκθεση Fruit Logistica 2024



Υλοποιώντας με συνέπεια  την πολιτική εξωστρέφειας, που από τετραετίας εφαρμόζει η Διοίκηση του Οργανισμού  Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία, τις εξαγωγές  και την περαιτέρω ανάπτυξη των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, ο ΟΚΑΑ συμμετείχε, με περίπτερό του, στην Fruit Logistica 2024, που πραγματοποιήθηκε, από 7 έως και 9 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που αφορούν στο διεθνές εμπόριο φρέσκων προϊόντων, με την συμμετοχή 2.700 εκθετών, από 90 και πλέον χώρες.

Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός στον τομέα εμπορίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών, διεθνώς και παρέχει μια πλήρη εικόνα από προϊόντα, υπηρεσίες και καινοτόμες εφαρμογές σε κάθε  κρίκο της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ, Χρήστος Κρομμύδας, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΑ, Γιάννης Τριανταφύλλης, οι οποίοι είχαν σειρά επαφών με ομολόγους τους και εκπροσώπους διεθνών επιχειρηματικών Ομίλων, ανοίγοντας τον δρόμο σε ελληνικές χονδρεμπορικές επιχειρήσεις να υπογράψουν δια των εκπροσώπων τους στην Έκθεση, σημαντικές συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας φρέσκων προϊόντων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και ΑλιείαςκΑπόστολος Αποστολάκος  δήλωσε: «Τα τελευταία 4 χρόνια ο Οργανισμός, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει, στηρίζει την Εθνική προσπάθεια στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του Πρωτογενούς μας Τομέα στο εξωτερικό. Η Διοίκηση του ΟΚΑΑ και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, θα είναι πάντα αρωγοί στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, έτσι ώστε με τεχνοκρατική προσέγγιση  και  αναβαθμισμένο  το Εθνικό  μας Branding να διεκδικήσουμε δυναμικά την θέση που αρμόζει στα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της σύγχρονης Ελλάδας που επανασυστήνεται διεθνώς ».