O καιρός σήμερα

Σημείο Αναφοράς ο ΟΚΑΑ ΑΕ για τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού του ΠΑΔΑ στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας

08.07.2024
Σημείο Αναφοράς ο  ΟΚΑΑ ΑΕ για τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού του ΠΑΔΑ στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας

 

Ως ένα πρότυπο μοντέλο επιλιμένιας δραστηριότητας ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.), υποδέχτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις της, στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, ομάδα φοιτητών του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αττικής - Τμήμα  Διοίκησης Ανάπτυξης και Λειτουργία Λιμένων. 

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τους χώρουςτης Ιχθυόσκαλας και ο Διευθυντής της με τα στελέχη της, τους ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας ως “αλιευτικό καταφύγιο” και ως μια χερσαία ζώνη, την οποία μπορούν να μελετήσουν  στα πλαίσια των σπουδών τους .

 

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος που είχε την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης, “Ως Διοίκηση του Οργανισμού, στηρίζουμε εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ως στόχο την  αλλαγή νοοτροπίας στα στελέχη των Οργανισμών , την Αξιοποίηση των Εθνικών Υποδομών, την Ασφάλεια των φρέσκων ψαριών και αλιευμάτων, τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων καθώς και την Ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την  Ιχνηλασιμότητα των αλιευμάτων.  

 

Τους φοιτητές συνόδευσε ο Καθηγητής  κ. Δημήτριος Δρόσος, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΑΔΑ, ο οποίος ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΚΑΑ. Όπως ανέφερε οι εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, υπάρχει κατάρτιση του Ανθρώπινου Δυναμικού, τα στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Ήταν μια σημαντική και πολύ χρήσιμη εμπειρία για τους φοιτητές.

 

Όπως τέλος ανέφερε ο κ. Αποστολάκος, ως Οργανισμός έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε το αποτύπωμά μας,  προσφέροντας στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση νέες σύγχρονες πρακτικές που μέσα από την εκπαίδευση & την πρακτική εξάσκηση θα οδηγήσουν σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Δεσμευόμαστε προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να εκσυγχρονιζόμαστε σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και σεβασμού του περιβάλλοντος.